Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Susikeskustelu käy kiivaana poronhoitoalueella

Susikeskustelu käy kiivaana poronhoitoalueella

Suurpedot ovat taas tapetilla Lapissa keskiviikkona. Rovaniemellä järjestetään Suomen susi nyt ja tulevaisuudessa -keskustelutilaisuus Lapin maakuntakirjaston Lapponica-salissa 16.3 klo 17.30-20.00. Puhujina tilaisuudessa ovat Jaana Julin Luonto-Liiton susiryhmästä, Pekka Aikio Suomen porosaamelaiset ry:stä sekä Ilpo Kojola Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksesta.

Luonto-Liitto tiedottaa 15.3.2011

Petokeskustelu on käynyt viime viikkoina kiivaana Lapissa. Poronhoitoalueen salametsästysongelmaa käsiteltiin Poliisi-TV:ssä 10.3. ja helmikuun lopussa Ivalossa keskusteltiin suurpedoista Inarin Luonnonystävien petoiltamissa.

"On hyvä, että petokeskustelua käydään. Erilaisia foorumeja suojeluväen ja poronhoitajien kesken pitäisi olla lisää. Erityisen tärkeää on, että paliskuntain yhdistys ja muut poronhoitajien edunvalvojat osallistuvat keskusteluun,” susiryhmän edustaja Jaana Julin painottaa.

Susia on Suomessa arviolta vain 135–145 yksilöä, eikä Lapissa ole lisääntyvää susikantaa ollenkaan. Lapin susien suurimpana uhkana on laiton ja laillinen metsästys. Salakaadot seis -kampanja vaatii Lappiin lisää erävalvonnan resursseja ja parempaa petovahinkojen ennaltaehkäisyä. Petovahinkojen korvaamiseen on ehdotettu muun muassa reviiripohjaista petokorvausjärjestelmää. Lisäksi pohjoisen luontomatkailulle susista olisi enemmän hyötyä elävinä kuin kuolleina.

Rovaniemen tapahtuman yhteydessä on mahdollista allekirjoittaa Salakaadot seis -kampanjan vetoomus, jossa vaaditaan koko maan laajuista susikantaa. Keskusteluillan järjestävät Oikeutta Eläimille, Vihreä Puolue ja Vasemmistonuoret.

Samana keskiviikkona Salakaadot seis -kampanja saa myös oman tukituotteen. Lushin lanseeraaman sudentassun muotoisen saippuan tuotot lahjoitetaan lyhentämättöminä Luonto-Liiton susiryhmälle. Susisaippuan julkistustilaisuus järjestetään keskiviikkona 16.3. klo 10-12 Helsingissä, Citykäytävän Lush-liikkeessä.

Lisätietoja:

www.luontoliitto.fi/susiryhma
www.salakaadotseis.fi

Aura Yliselä
Susikampanjavastaava
Luonto-Liitto
aura.ylisela[at]luontoliitto.fi
puh. 044 5166 227

Jaana Julin
Luonto-Liiton susiryhmä
jaana.julin[at]gmail.com
puh. 050 5411 912

Emmariina Ahvenjärvi
tilaisuuden yhteyshenkilö, Rovaniemi
emppu.2007[at]hotmail.com
puh. 050 366 7856

kuuluu seuraaviin kategorioihin: