Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Susi kelpaa Lapin matkailuikoniksi vaan ei luontoon

Susi kelpaa Lapin matkailuikoniksi vaan ei luontoon

Luonto-Liiton susiryhmä osoittaa mieltä ja jakaa tietoa Lapin susien tilanteesta Matkamessujen yhteydessä. Tempaus järjestetään Helsingin Messukeskuksen edessä lauantaina 22.1. klo 10–14.

Luonto-Liitto tiedottaa 21.1.2011

Mielenilmauksen tavoitteena on kiinnittää matkailijoiden huomio Lapin susien ahdinkoon. Susi on maassamme erittäin uhanalainen laji, jota on jäljellä enää arviolta 150–160 yksilöä. Lapissa ei käytännössä ole lisääntyvää susikantaa.

Susien heikosta tilanteesta huolimatta tammikuussa Lapissa ammuttiin kolme sutta, joista kaksi Urho Kekkosen kansallispuistossa Itä-Lapissa. Lisäksi Lappiin on myönnetty vielä yksi kaatolupa lisää.

”Miksi Lappiin ei mahdu muita petoja kuin ihminen?”, susiryhmän aktiivi Nina Harju kysyy.

”Suomessa susi kelpaa Lapin-matkailun ikoniksi, mutta luonnossa ne ammutaan luvilla tai ilman. Tähän on tultava loppu”, Luonto-Liiton järjestöpäällikkö Sami Säynevirta vaatii.

Sudet ja muut suurpedot olisivat Lapin matkailuelinkeinolle arvokkaampia elävinä kuin kuolleina. Luonto-Liiton susiryhmä kehottaa Matkamessujen kävijöitä huomioimaan sudet Lapin-matkailussa ja vaikuttamaan niiden ankean tilanteen parantamiseksi.

Lapin matkailuyrittäjille ja Matkailun edistämiskeskukselle voi lähettää palautetta susien puolesta. Susien kaatolupia vastaan voi toimia lähettämällä palautetta maa- ja metsätalousministeriölle tai allekirjoittamalla vetoomuksen osoitteessa www.salakaadotseis.fi. Vetoomuksen voi allekirjoittaa myös mielenilmauksen yhteydessä lauantaina.

Poronhoitoalueen susitilanne on aiemmin saanut myös kansainvälistä huomiota. Viime vuonna brittiläinen eläinoikeusjärjestö Peta UK kehotti tukijoitaan välttämään Suomen Lappiin kohdistuvaa matkailua hälyttävän susitilanteen takia.

Sami Säynevirta

Luonto-Liiton järjestöpäällikkö