Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Luonto-Liitto ja Oikeutta eläimille järjestävät mielenilmauksen: Suomessa metsästetään uhanalaisia lajeja niiden lisääntymisaikaan

Luonto-Liitto ja Oikeutta eläimille ovat erittäin huolissaan siitä, että susia ja ahmoja metsästetään nyt lajien kiima- ja lisääntymisaikaan.

Kuva: Ake Halttunen

Sudenmetsästyksen yhteydessä on jo ammuttu muun muassa tiineenä ollut johtajanaarassusi. Ahman metsästys ajoittuu puolestaan ajankohtaan, jolloin imettävillä ahmanaarailla saattaa olla jo pennut.

Lisäksi näyttää siltä, että kukaan ei valvo tai todenna, että Euroopan unionin luontodirektiivin edellyttämiä ei-tappavia karkoituskeinoja käytetään petojen metsästyksessä.

Järjestöt pitävät myös erittäin ongelmallisena sitä, että maa- ja metsätalousministeriö on valtuuttanut Suomen riistakeskuksen tekemään päätökset kaatolupien myöntämisestä, vaikka riistakeskus toimii samanaikaisesti kaksoisroolissa metsästystä harrastavien etujärjestönä.

“Ennen suden mahdollista ampumista on luontodirektiivin mukaan aina yritettävä muita karkoituskeinoja, esimerkiksi valo- tai äänikarkotteita. Viimeaikaisten tapahtumien valossa on selvää, että kaatoluvat myönnetään liian huterin perustein, eikä niitä pystytä valvomaan”, sanoo Francisco Sánchez Molina Luonto-Liitosta.

Luonto-Liiton susiryhmä ja Oikeutta eläimille järjestävät Helsingissä perjantaina 24.2.2017 Susi kuuluu Suomen luontoon -mielenilmauksen kello 15–16 maa- ja metsätalousministeriön edessä (Hallituskatu 3).

"Tämä maailma ei kuulu vain ihmisille. Suomen kokoisessa maassa on tilaa myös susille”, sanoo Kristo Muurimaa Oikeutta eläimille -yhdistyksestä.

Francisco Sanchez Molina, susikampanjavastaava, Luonto-Liitto, francisco.sanchez@luontoliitto.fi, puh. 044 516 6227

Sami Säynevirta, järjestöpäällikkö, Luonto-Liitto, sami.saynevirta@luontoliitto.fi, puh. 040 560 7303

Kristo Muurimaa, Oikeutta eläimille, info@oikeuttaelaimille.fi, puh. 044 722 3352

www.luontoliitto.fi/susiryhma