Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Suomen kolea kevät ei houkutellut tervapääskyä

Suomen kolea kevät ei houkutellut tervapääskyä

Tämän vuoden viimeinen Kevätseuranta-viikonloppu sujui melko viileissä tunnelmissa.
Suomen kolea kevät ei houkutellut tervapääskyä

Kuva: Stefan Berndtsson CC BY 2.0

Luonto-Liitto tiedottaa 11.6.2015

"Osa tervapääskyistä on jäänyt muutossaan puolitiehen, ja havainnot niistä ovatkin olleet varsin harvalukuisia. Sen sijaan haarapääskyjä viileys ei ole näyttänyt pidättelevän", kertoo Luonto-Liiton Kevätseuranta-vastaava Auli Elolahti.

Kasvit eivät kuitenkaan jarrutelleet kesän tuloa viikonloppuna.

"Kesään virittäydyttiin perinteiseen tapaan tuomien ja voikukkien massakukinnoilla. Myös kielot ja oravanmarjat kukkivat runsaina ja mustikat sekä kullerot aina Rovaniemellä asti", Elolahti kertoo.

Kesän alkamisesta kertoo myös se, että sääskihavainnot ovat alkaneet vähitellen kasvaa. Kuitenkin varsinainen runsastuminen on vielä edessä, kun säät lämpenevät.

Kylmä tuuli ja sateet ovat pitäneet myös tämän vuoden urbaanin teemalajin, jäätelönsyöjän, havainnot harvoina.

"Kesäkuun ensimmäiseltä viikonlopulta ei kertynyt kuin kolme jäätelönsyöjähavaintoa, eikä ihme, sillä seurantaviikonloppuun mennessä Suomessa ei ole mitattu yhtään hellepäivää", Elolahti sanoo.

Kevätseuranta-kampanja on saatu päätökseen tältä keväältä. Kiitos kaikille osallistuneille! Havaintoja ilmoitettiin kevään aikana yli 10 000.

Kevätseuranta on tarkoitettu kaikille

Kevätseurantaan voi osallistua kuka tahansa luonnosta kiinnostunut. Seurattavia teema- ja vakiolajeja on yhteensä 47. Lapsille on oma seuranta nimeltään Kevättuuli, jossa kevään tuloa tarkkaillaan seuraamalla 12 helpon ja tutun lajin saapumista eri puolille Suomea. Kevätseurannan ruotsinkielisestä toteutuksesta vastaa Natur och Miljö.

www.kevatseuranta.fi

Auli Elolahti