Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Suomalaiset ja venäläiset nuoret innostavat pelastamaan Itämeren

Suomalaiset ja venäläiset nuoret innostavat pelastamaan Itämeren

Luonto-Liitto järjestää Suomessa ja Pietarissa Itämeri-koulukiertueen, jonka osana toteutetaan Itämeri-viikonloppu Suomessa.

Luonto-Liitto tiedottaa 25.11.2009

– Konkreettisia vaikutusmahdollisuuksia nuorille – niitä me haluamme koulukiertueen avulla tarjota, kertoo Ekaterina Laukkonen, Itämeri-lähettiläs ja yksi Itämeri-viikonlopun järjestäjistä.

Itämeri-viikonlopun tapahtumiin osallistuu suomalaisten aktiivien lisäksi 10 pietarilaisen Friends of the Balticin Itämeri-lähettilästä, jotka ovat tänä syksynä tehneet ensimmäiset vierailut paikallisiin kouluihin.

Lauantaina 28.11. klo 11–13 keskustellaan kaikille avoimessa tilaisuudessa ympäristökeskustelun ja -kasvatuksen eroista Suomessa ja Venäjällä sekä pohditaan, miten Itämeren suojelun tuloksellisuutta voidaan kehittää.

Toimittajat ovat tervetulleita avoimen tilaisuuden lisäksi sovittaessa myös muihin viikonlopun tapahtumiin. Myös Itämeri-lähettilään vierailulle kouluihin voi päästä mukaan.

Typpi pois vedestä ja ilmasta

Viikonlopun aikana suomalaiset ja venäläiset Itämeri-lähettiläät vierailevat esimerkiksi Viikin jätevedenpuhdistamolla ja pohtivat, miten jätevedenpuhdistamot vaikuttavat Itämeren tilaan.

– Suomessakin on vielä puhdistamoita, jotka poistavat vain 30 % jäteveden typestä, toteaa tamperelainen lähettiläs Johanna Kinnunen.

– Ilman kautta Itämeren typpipäästöistä tulee neljännes, joten Itämeren suojeluun tarvitaan fossiilien polttoaineiden käytön vähentämistä, aivan kuten ilmastonsuojeluunkin. Tällaiset tuplahyödyt kannustavat ympäristötekoihin, jatkaa Kinnunen.

Lisätiedot ja kuvia:

Elisa Niemi
Luonto-Liiton Itämeri-koordinaattori
p. 0400 534 003

Luonto-Liiton Itämeri-koulukiertueilla on tavoitettu yli 10 000 oppilasta vuodesta 2006 lähtien. Viime vuonna opetusmateriaalit käännettiin venäjäksi yhdessä pietarilaisen kumppanijärjestön kanssa. Suomen ulkoministeriö tukee yhteistyötä.

kuuluu seuraaviin kategorioihin: ,