Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Siilin piikki -palkinto ympäristöministeri Paula Lehtomäelle

Siilin piikki -palkinto ympäristöministeri Paula Lehtomäelle

Luonto-Liitto tiedottaa 24.11.2008

Luonto-Liiton liittovaltuusto on päättänyt myöntää Siilin piikki -palkinnon ympäristöministeri Paula Lehtomäelle piittaamattomuudesta ympäristön tilaa kohtaan. Ympäristöministerinä toimiessaan Lehtomäki on muun muassa edistänyt kansallispuistoja koskevan lainsäädännön heikentämistä, turpeen energiakäyttöä sekä Kollajan allashanketta. Siilin piikki –palkinto myönnetään ympäristön kannalta arveluttavista puheista tai teoista.

Luonto-Liiton mukaan ympäristöministerin ajama luonnonsuojelupolitiikka on kestämätöntä ja käsittämätöntä. Pallas-Yllästunturin kansallispuistoon suunniteltu hotellihanke on käytännössä kansallispuistoja koskevan lain vesittämistä yksittäisen elinkeinonharjoittajan eduksi. Mikäli rauhoitusalueiden purkaminen hyväksytään, kaikki Suomen kansallispuistot ovat vaarassa. Luonto-Liitto on lisäksi turhaan odottanut ministeriltä näkyviä tekoja metsien suojelun puolesta, sen sijaan Lehtomäki on vaatinut hakkuumäärien kasvattamista.

Lehtomäellä olisi parantamisen varaa myös energiapolitiikassaan. Tukeutuminen turpeeseen aidosti uusiutuvien energiamuotojen sijaan on vastuutonta ilmastopolitiikkaa. Luonto-Liitto tuomitsee suunnitelmat vesivoiman laajasta lisärakentamisesta, sillä sen vaikutukset ympäröivään luontoon ovat kohtuuttomat varsinkin suhteutettuna pieneen tuotantokapasiteettiin.

- Valitettavasti asema maamme ympäristöasioista vastaavana ministerinä ei takaa sitä, että suhtautuminen ympäristön- tai luonnonsuojeluun olisi myönteinen. Myöntämällä Siilin piikki -palkinnon ympäristöministeri Lehtomäelle haluamme muistuttaa häntä vastuistaan, toteaa Luonto-Liiton hallituksen varapuheenjohtaja Mauno Särkkä.

Hallituksen varapuheenjohtaja Mauno Särkkä, puh. 040 726 84 24
Valtuuston jäsen Teppo Rämä, puh. 041 539 4242

Luonto-Liitto on lasten ja nuorten luonnonharrastus- ja ympäristönsuojelujärjestö. Luonto-Liiton liittovaltuusto kokoontui Helsingissä Suomenlinnassa 22.-23.11.2008.

kuuluu seuraaviin kategorioihin: