Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Siilin piikki maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttilalle

Siilin piikki maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttilalle

Luonto-Liiton liittovaltuusto on päättänyt myöntää Siilin piikki -palkinnon maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttilalle luonnonsuojelun vastaisesta toiminnasta. Siilin piikki -palkinto myönnetään ympäristön kannalta arveluttavista puheista tai teoista.

Luonto-Liitto tiedottaa 16.11.2009

Anttila ajaa Metsähallituksen yhtiöittämistä, joka vaarantaisi luonnonsuojelualueiden hoidon, lajien seurannan ja suojelun. Ministerin sanat ja teot ovat ristiriidassa, kun hän puhuu uusista metsänkäyttötavoista. Todellisuudessa Metsähallituksen yhtiöittäminen lisäisi valtion maiden tuottopaineita. Metsähallituksen organisaatiouudistus uhkaa myös luonnon virkistyskäyttöä ja maksuttomia retkeilypalveluita.

– Anttila on piikin todella ansainnut. Maa- ja metsätalousministerin ajama luonnonvarapolitiikka osoittaa todellisuudentajun täydellistä katoamista aikana, jolloin erityisesti nuoret ovat yhä enemmän huolissaan ympäristökysymyksistä. Sirkka-Liisan seikkailuille on saatava loppu, Luonto-Liiton valtuusto perustelee.

Ministerinä Anttila on hidastanut saimaannorpan suojelua ja esittänyt metsästyksen hyväksymistä kansallispuistoissa. Ministeri on myös ollut välinpitämätön maatalouden päästöjen rajoittamisen ja metsien suojelun edistämisen suhteen. Metsähallitusuudistuksen salamyhkäinen valmistelu on entisestään nakertanut luonnonsuojelijoiden luottamusta ministeriin.

Luonto-Liitto esittää metsä- ja eläinsuojeluasioiden siirtämistä osaksi ympäristöhallintoa. Maa- ja metsätalousministeriö ei kykene vastaamaan käsillä oleviin luonnonsuojeluhaasteisiin.

Ministeri Anttilalle Luonto-Liitto toivottaa menestyksekästä tulevaisuutta jossain muualla kuin luonnonvara- tai ympäristöasioiden parissa.

Valtuuston puheenjohtaja Theo Kurtén, puh. 050 526 0123
Hallituksen puheenjohtaja Mauno Särkkä, puh. 044 511 4546
Pääsihteeri Leo Stranius, puh. 040 754 7371

Luonto-Liitto on lasten ja nuorten luonnonharrastus- ja ympäristönsuojelujärjestö. Luonto-Liiton liittovaltuusto kokoontui Espoon Luukissa 14.–15.11.2009. Vuonna 2008 Siilin piikki -palkinto myönnettiin ympäristöministeri Paula Lehtomäelle.

kuuluu seuraaviin kategorioihin: , ,