Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Siilin piikki –palkinto Keskolle ja SOK:lle

Siilin piikki –palkinto Keskolle ja SOK:lle

Luonto-Liitto tiedottaa 19.11.2007

Luonto-Liitto myöntää Keskolle ja SOK:lle Siilin piikki –palkinnon näennäisvastuullisesta ympäristötoiminnasta. Tunnustus myönnetään yhtiöiden osallistumisesta Fennovoima Oy:n ydinvoimalahankkeeseen. Ydinvoiman lisärakentaminen on ristiriidassa liikkeiden oman ympäristöpolitiikan kanssa, eikä Fennovoiman osakkuudesta ole myöskään tiedotettu ketjujen asiakkaille.

Molemmat kauppaketjut ovat tiedottaneet ympäristöasioista asiakkailleen ja sidosryhmilleen. S-ryhmä korostaa vastuullisessa toiminnassaan taloudellisen, sosiaalisen ja ympäristönäkökulman huomioimista. Kesko puolestaan kertoo ”minimoivansa ympäristö- ja sosiaaliset riskit niin omassa toiminnassa kuin hankintaketjussa.” Ydinvoiman lisärakentaminen on ristiriidassa tavoitteiden kanssa.

Oulussa kokoontunut Luonto-Liiton liittovaltuusto kysyy, miksi yhtiöiden ympäristötavoitteet ja käytännön toiminta eivät kohtaa. ”Fennovoiman osakkaana kauppaketjut edistävät uusiutuvien energiamuotojen kanssa kilpailevan ydinsähkön tuotantoa. Energiayhtiö ei ole myöskään pystynyt ratkaisemaan tuottamansa ydinjätteen loppusijoitusta”, toteaa valtuuston varapuheenjohtaja Sofia Virtanen.

”Ihmeteltäväksi jää myös, miksi kumpikaan ketju ei ole tiedottanut asiasta normaalin tiedotuskäytännön mukaisesti. Pelkäävätkö yritykset tiedostavia asiakkaita?”, huomauttaa Luonto-Liiton oululainen valtuutettu Senni Luosujärvi.

Mikäli Kesko ja SOK haluavat toteuttaa toiminnassaan aidosti kestävää energiapolitiikkaa, suosittelee Luonto-Liitto aktiivista energiansäästöä sekä sijoittamista uusiutuvaan energiaan.

Luonto-Liitto on lasten ja nuorten luonnonharrastus- ja ympäristönsuojelujärjestö. Siilin piikki –palkinto myönnetään ympäristön kannalta arveluttavista puheista tai teoista. Luonto-Liitto vastustaa ydinvoiman lisärakentamista.

Lisätietoja:

Senni Luosujärvi, 040 836 7882