Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Siilin peukku Suomanifestille!

Siilin peukku Suomanifestille!

Luonto-Liiton liittovaltuusto on myöntänyt Siilin peukku -palkinnon kansanliike Suomanifestille ansiokkaasta toiminnasta ympäristön hyväksi.

Luonto-Liiton liittovaltuusto on myöntänyt vuoden 2020 Siilin peukku -palkinnon kansanliike Suomanifestille. Siilin peukku on Luonto-Liiton kunnianosoitus, joka annetaan ansiokkaasta toiminnasta ympäristön hyväksi. Suomanifestin tarkoitus on saada aikaan painostusta yhteiskunnalliseen keskusteluun ja päättäjiin ilmastolle ja luonnolle haitallisen turpeennoston ja turpeenpolton lopettamiseksi Suomessa.

”Siilin peukulla haluamme huomioida Suomanifestin sisukkaan aktivistijoukon, joka on jaksanut pitää meteliä yllä ja huolehtinut, ettei Suomen soita unohdeta ilmastokeskustelussa”, kertoo Luonto-Liiton hallituksen puheenjohtaja Ina Rosberg.

Suomanifestin ydinryhmän jäsenet Emmi, Marjaana ja Anni ovat Luonto-Liitolle jo entuudestaan tuttuja. He tapasivat alun perin Luonto-Liiton metsäryhmän tapaamisessa v. 2018. Itse liike syntyi syksyllä 2019. Joukoissa vaikuttavat nykyään myös Mikko ja Heli.

”Soidensuojelu on tapa, jolla voidaan tehokkaimmin ehkäistä ilmastokriisin pahenemista ja luonnon monimuotoisuuden ehtymistä Suomen alueella. Turvetuotantoa vastustamalla on mahdollista asettaa selkeitä tavoitteita, joita kohti pyrkiä. Ilmastokriisi voi tuntua isolta möhkäleeltä, josta ei saa otetta, mutta lähtemällä mukaan vaikkapa Suomanifestiin voi tuntea mahtavan joukkovoiman ja saada tunteen siitä, että jotain on tehtävissä. Yhdessä kohti turpeetonta tulevaisuutta!” iloitsee Emmi Liinalaakso.

”Soiden suojelu on nyt erityisen paljon tapetilla myös Suomen luonnonsuojeluliiton Irti turpeesta -kansalaisaloitekampanjan ansiosta. Siilin peukku palkinnon myötä haluamme mekin nostaa tämän tärkeän aiheen esille yleisessä keskustelussa.”, Ina Rosberg lisää.

Siilin peukku on Luonto-Liiton kunnianosoitus, joka annetaan ansiokkaasta toiminnasta ympäristön hyväksi. Siilin peukku on aikaisemmin myönnetty esimerkiksi Luonnontieteelliselle keskusmuseolle ja Ruotsin lentoveropäätökselle. Luonto-Liitto jakaa vuosittain myös antipalkinto Siilin piikin ympäristön kannalta arveluttavista puheista tai teoista. Vuoden 2020 Siilin piikin sai Fortum.

Ina Rosberg, Luonto-Liiton hallituksen puheenjohtaja
ina.rosberg(at)luontoliitto.fi