Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Sieppo mukana Suomen Merimuseon näyttelyssä

Sieppo mukana Suomen Merimuseon näyttelyssä

Luonto-Liitto tiedottaa 1.10.2009

Merikeskus Vellamossa Kotkassa avautuu lokakuun alussa Suomen Merimuseon näyttely laivaeläimistä. Lapsille suunnatussa näyttelyssä kerrotaan eläinten erilaisista rooleista merenkulussa. Luonto-Liiton lastenlehti Sieppo on näyttelyssä näkyvästi esillä, sillä Siepon erikoispainos toimii näyttelyn käsiohjelmana.

Eläimillä on ollut laivoissa hyvin monenlaisia tehtäviä: niitä on pidetty niin lemmikkeinä kuin ravinnoksikin. Kissat ovat pyydystäneet laivassa rottia ja laivakoirat pitäneet vahtia. Tuliaisina maailman meriltä on tuotu mitä erilaisimpia lajeja. Nykypäivänä laivaeläimet ovat usein ei-toivottuja salamatkustajia, sillä laivojen koon ja nopeuden kasvamisen myötä yhä enemmän lajeja kulkeutuu laivojen matkassa vieraille merille.

Laivaeläin-näyttelyssä voi kuunnella papukaijan puhetta, silittää jääkarhun taljaa, nähdä jättiläisrotan ja vesikirpun, käväistä höyrylaivan ruumassa ja purjealuksen keittiössä. Näyttelykävijöille jaettavasta erikois-Sieposta voit lukea Iidan seikkailusta merenalaisessa maailmassa, laskea merimiehen aarteita, kuvitella oman merimatkasi ja tutustua ihan oikeisiin laivakoiriin. 32-sivuisessa lehdessä on paljon aiheeseen liittyviä tehtäviä ja tarinoita, joiden kautta laivaeläin-teemaa voi tutkailla myös kotona museokäynnin jälkeen.

Laivaeläimet -näyttely on toteutettu yhteistyössä Luonnontieteellisen keskusmuseon kanssa, jonne näyttely siirtyy Merikeskus Vellamosta. Siepon erikoispainosta on saatavilla myös Luonnontieteellisestä keskusmuseosta näyttelyn yhteydessä.

Laivaeläimet-näyttely on avoinna Suomen Merimuseossa Kotkassa 2.10.2009 – 3.4.2010 ja Luonnontieteellisessä keskusmuseossa Helsingissä 23.4.2010 – 27.3.2011.

kuuluu seuraaviin kategorioihin: ,