Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Sanginjoen metsiä puolustetaan mielenosoituksin Oulussa

Sanginjoen metsiä puolustetaan mielenosoituksin Oulussa

Luonnonsuojelijat puolustavat Sanginjoen aluetta hakkuilta. Luonto-Liitto ja Luonto-Liiton Pohjois-Suomen piiri vetosivat eilen 23.1. Oulun kaupunkiin, että hakkuut keskeytettäisiin kaupungin omistamassa Sanginjoen ulkometsässä. Tänään suojelijat lähtivät maastoon osoittamaan mieltä hakkuita vastaan.

Luonto-Liitto tiedottaa 24.1.2012

Hakkuusuunnitelma koskee noin 130 hehtaarin kokoista aluetta ulkometsästä, jonka kokonaispinta-ala on noin 2500 hehtaaria. Sanginjoen metsällä on suuri merkitys sekä luonnonsuojelulle että ulkoilijoille. Alueen suurimpia arvoja on sen yhtenäisyys.

- Sanginjoki on jätettävä rauhaan kaikilta hakkuilta. Se on Oulun seudun tärkein luonto- ja virkistysalue ja yksi tärkeimmistä koko Pohjois-Pohjanmaalla. Silti vain murto-osa Sanginjoen metsistä on toistaiseksi suojeltu, toteaa Luonto-Liiton metsäryhmän puheenjohtaja Tiina Jalkanen.

Vaikka nyt harvennettaviksi suunnitellut metsäkuviot eivät olekaan luonnonsuojelullisesti erityisen arvokkaita, niiden hakkuut pilaavat kansallispuistoksi ehdotetun alueen virkistysarvoja ja mahdollisuuksia kehittyä kohti luonnontilaa.

- On käsittämätöntä, ettei Oulun kaupunki ymmärrä alueen arvoa ja vetovoimaa. Siitä on tehtävä kansallispuisto eikä yksitoikkoista hakkuutähdehelvettiä, puuskahtaa Kirsi Eskelinen Luonto-Liiton Pohjois-Suomen piiristä.

Sanginjokea ovat esittäneet kansallispuistoksi useat oululaiset järjestöt, ja asiaa on puitu kaupungin rattaissa ja pohjoisen tiedotusvälineissä useita vuosia tuloksetta. Salassa aloitetut taloushakkuut Sanginjoella osoittavat kaupungilta lyhytnäköisyyttä ja piittaamattomuutta ihmisten mielipiteistä.

Luonto-Liiton Pohjois-Suomen piiri järjestää tänään mielenosoituksen Sanginjoen metsien puolesta myös ennen kaupunginhallituksen klo 15 alkavaa kokousta. Kokoontuminen on klo 13.45 Oulun kaupungintalon edustalla.

Lisätietoja:

Tiina Jalkanen, puheenjohtaja, Luonto-Liiton metsäryhmä, p. 040 831 5861 (maastossa)

Kirsi Eskelinen, Luonto-Liiton Pohjois-Suomen piiri, p. 040 543 5976 (maastossa)

Ari Rajasärkkä, suojelubiologi, p. 0400 867 829 (tiedot alueen luontoarvoista, maastossa)

Lauri Kajander, Luonto-Liiton metsävastaava, p. 045 117 9610

Linkkejä:

Luonto-Liiton tiedote 23.1.2012 "Oulun kaupunki tuhoaa kansallispuistoksi ehdotettua metsää" http://www.luontoliitto.fi/ajankohtaista/tiedotteet/oulun-kaupunki-tuhoaa-kansallispuistoksi-510

Kuvia alueelta

Sanginjoki-blogi: sanginjoki.wordpress.com

Oulun luonnonsuojeluyhdistyksen Sanginjoki-sivu: www.sll.fi/yhdistykset/olsy/sanginjoki/sanginjoki.html

kuuluu seuraaviin kategorioihin: , ,