Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Salla Tuomivaara Luonto-Liiton toiminnanjohtajaksi

Salla Tuomivaara Luonto-Liiton toiminnanjohtajaksi

Luonto-Liiton uudeksi toiminnanjohtajaksi on valittu sosiologi, YTM Salla Tuomivaara. 42-vuotias helsinkiläinen aloittaa tehtävässään järjestön johdossa tänään.
Salla Tuomivaara Luonto-Liiton toiminnanjohtajaksi

Kuva: Iiris Rautiainen

– Luonto-Liitto on minulle lapsuudesta asti tuttu järjestö, jonka johtoon on innostavaa astua. Luonto-Liiton tavoitteet luonnon itseisarvon ja luonnon moninaisuuden kunnioituksesta ovat ajankohtaisempia kuin koskaan saadessamme jatkuvasti hälyttäviä uutisia ilmastonmuutoksen etenemisestä ja kuudennesta sukupuuttoaallosta, Tuomivaara sanoo.

Tuomivaara viimeistelee parhaillaan väitöskirjaansa, jonka aiheena on sosiologian varhaisvaiheen eläinkäsitykset. Ennen tutkimustyötään hän on toiminut muun muassa Animalian toiminnanjohtajana ja kansanedustajan avustajana.

Luonto-Liiton toiminnassa uusi toiminnanjohtaja arvostaa lasten ja nuorten osallistamista niin luonnossa harrastamiseen kuin luonnon puolustamiseenkin.

– Luonto-Liitossa minua puhuttelee yhdistelmä, jossa lapsia ja nuoria tutustutetaan luonnon monimuotoisuuteen niin käytännön luonnon kohtaamisen kuin tutkitun tiedon kautta ja toisaalta rohkaistaan nuoria yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen ja oman elinympäristönsä puolustamiseen. Esimerkiksi juuri käynnistyneen Talviseurannan avulla Luonto-Liitto herättelee ihmisiä havainnoimaan lähiluontoa ja toisaalta siinä ilmastonmuutoksen seurauksena käynnissä olevia muutoksia.

– Olemme iloisia että saamme Salla Tuomivaaran joukkoomme. Hän vaikuttaisi olevan juuri sellainen lämmin ja käytännönläheinen järjestöammattilainen, jota nuoret päätöksentekijämme tarvitsevat tuekseen, Luonto-Liiton puheenjohtaja Varpu Määttänen sanoo.

Luonto-Liitto on vuonna 1943 perustettu valtakunnallinen lasten ja nuorten luonnonharrastus- ja ympäristönsuojelujärjestö. Luonto-Liiton tavoitteena on vaikuttaa yhteiskuntaan siten, että luonnon monimuotoisuus säilyy ja luonnon itseisarvo tunnustetaan.

Lisätiedot:

Salla Tuomivaara, Luonto-Liiton toiminnanjohtaja
salla.tuomivaara@luontoliitto.fi
p. 0400 530 990

Varpu Määttänen, Luonto-Liiton puheenjohtaja
varpu.maattanen@luontoliitto.fi
p. 041 462 4764

 01.11.2017