Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Salakaadot seis -vetoomus keräsi lähes 4500 nimeä Suomen susien puolesta

Salakaadot seis -vetoomus keräsi lähes 4500 nimeä Suomen susien puolesta

Luonto-Liiton susiryhmä luovutti tänään maa- ja metsätalousministeriölle 4346 nimen adressin Suomen susien suojelemiseksi. Vetoomuksen otti vastaan valtiosihteeri Risto Artjoki maa- ja metsätalousministeri Jari Koskisen puolesta.

Luonto-Liitto tiedottaa 21.9.2011

Maa- ja metsätalousministeriö myönsi julkisesti eilen, että salametsästys on tärkein syy susikannan romahdukseen. Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen viimeisimmän selvityksen mukaan Suomessa elää enää 135-145 sutta. Viisi vuotta sitten susien arvioitu määrä oli lähes kaksinkertainen.

Vetoomuksen luovuttanut Luonto-Liiton susiryhmän puheenjohtaja Sami Lyytinen pitää salakaato-ongelman myöntämistä hyvänä alkuna ongelman ratkaisemiselle.

”Haluan kiittää maa- ja metsätalousministeriötä siitä, että he ovat julkisesti tunnustaneet salametsästysongelman olemassaolon. Seuraavaksi onkin hyvä tarttua konkreettisiin toimiin, joilla maamme susikanta saadaan kasvamaan kestävälle tasolle.”

Valtiosihteeri Artjoki näki puheenvuorossaan susikonfliktien ratkaisut pitkälti paikallistasoisina ja peräänkuulutti talkoohenkeä, jolla vapaaehtoisvoimin käytäisiin pystyttämässä petoaitoja susialueille.

"Maa- ja metsätalousministeriö on riista-asioista vastaava korkein viranomaistaho. Suden suojelussa vastuu on pitkälti heillä," muistuttaa Luonto-Liiton susikampanjavastaava Aura Yliselä. "Nyt ministeriössä on aika ottaa suden ahdinko vakavasti. Luonto-Liitto jatkaa omalla sarallaan työtä suden suojelemiseksi.”

Luonto-Liiton susiryhmä järjestää petoaitatalkoita, viimeksi kesällä 2011. Tänä syksynä Länsi-Suomen susialueilla on käynnistetty yläkouluihin ja lukioihin suunnattu petoaiheinen koulukiertue. Lisäksi susiryhmä tekee yhteistyötä suurpetomatkailuyrittäjien kanssa, jotta suurpetojen positiivinen vaikutus paikalliseen elinkeinoelämään huomattaisiin.

Tänään luovutettu vetoomus on osa Luonto-Liiton susiryhmän Salakaadot seis -kampanjaa. Susiryhmän ja kosmetiikkayhtiö Lushin yhteisvoimin keräämässä vetoomuksessa vaadittiin mm. maanlaajuista susikantaa, metsästyksen valvonnan tehostamista, petovahinkojen ennaltaehkäisyyn panostamista sekä susien kaatolupien jäädyttämistä niin kauan kuin susi on Suomessa erittäin uhanalainen laji.

Salakaadot seis -kampanja palkittiin vuonna 2010 WWF:n Pandapalkinnolla merkittävästä työstään luonnon monimuotoisuuden hyväksi. Lush Finland Oy on kampanjan yhteistyökumppani.Lisätietoja:

Sami Lyytinen

Susiryhmän puheenjohtaja

sami.lyytinen[at]luontoliitto.fi

p. 040 5586 097Aura Yliselä

Susikampanjavastaava

Luonto-Liitto

aura.ylisela[at]luontoliitto.fi

p. 044 5166 227Niina Kalavainen

Pr Manager

Lush Finland Oy

pr[at]lush.fi

p. 040 8462 641Luonto-Liiton susiryhmä: www.luontoliitto.fi/susiryhma

Salakaadot seis: www.salakaadotseis.fi

Lush Finland Oy: www.lush.fi

kuuluu seuraaviin kategorioihin: ,