Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Rosa Liksom turkistarhauksen vastaisen kansalaisaloitteen 40 000:s allekirjoittaja

Rosa Liksom turkistarhauksen vastaisen kansalaisaloitteen 40 000:s allekirjoittaja

Turkistarhauksen kieltämiseen tähtäävää kansalaisaloitetta varten on nyt saatu kerättyä yli 40 000 allekirjoitusta.

Luonto-Liitto tiedottaa 6.9.2012

Kampanjan tukija, kirjailija ja kuvataiteilija Rosa Liksom oli kansalaisaloitteen neljäskymmenestuhannes allekirjoittaja.

”Turkistarhojen eläinuhrit pääsevät taivaaseen, ihmiset eivät”, Liksom sanoo allekirjoittamisen yhteydessä.

“Tilanne näyttää nyt hyvältä, kun aikaa nimien keräämiseen on vielä reilut kaksi kuukautta. Kannatusilmoitusten kerääminen vaatii silti jatkossakin merkittävää työpanosta suurelta ihmisjoukolta, koska tarvitsemme vielä 10 000 allekirjoitusta. Olisi tärkeää saada aloite eduskunnan käsittelyyn mahdollisimman nopeasti”, sanoo kampanjavastaava Ilkka Hiltunen.

Vapaaehtoiset ovat kesän kuluessa keränneet ahkerasti allekirjoituksia kaduilla ja erilaisissa tapahtumissa. Kannatusilmoituksia on kertynyt runsaasti myös ihmisten oma-aloitteisuuden ansiosta sekä pysyvistä keräyspisteistä ympäri maan. Keräyspisteiden ja ihmisten osallistamisen merkitys korostuu, kun suuret ulkoilmatapahtumat ovat ohi.

“Haluamme tehdä aloitteen läpiviemiseen osallistumisen entistäkin helpommaksi, jotta mahdollisimman moni päämääräämme tukeva suomalainen olisi nimellään mukana”, Hiltunen toteaa.


LISÄTIEDOT:

Turkistarhaton Suomi -kansalaisaloitekampanja käynnistyi 14.5.2012 ja päättyy 13.11.2012. Kampanjan tavoitteena on kerätä kuuden kuukauden aikana lain vaatimat 50 000 Väestörekisterikeskuksen hyväksymää kannatusilmoitusta, jotta turkistarhauksen kieltämiseen tähtäävä kansalaisaloite voidaan viedä eduskunnan käsiteltäväksi. Kampanjaa koordinoivat Animalia, Luonto-Liitto, Oikeutta eläimille ja SEY Suomen eläinsuojeluyhdistysten liitto.

Ilkka Hiltunen, kampanjavastaava
ilkka.hiltunen(at)luontoliitto.fi
puh. 046 906 6244

Rosa Liksomin haastattelupyynnöt :
Sami Säynevirta, Luonto-Liiton järjestöpäällikkö
sami.saynevirta(at)luontoliitto.fi
puh. 040 560 7303

turkistarhatonsuomi.fi

kuuluu seuraaviin kategorioihin: