Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Pyöräilijöille tarjotaan aamupalaa liikkujan viikolla 18.9.

Pyöräilijöille tarjotaan aamupalaa liikkujan viikolla 18.9.

Helsingin Polkupyöräilijät (HePo), Oranssi, Luonto-Liitto ja Reilu kauppa ry järjestävät Aamupalaa pyöräilijöille -tapahtuman Liikkujan viikolla keskiviikkona 18.9.2013. Tapahtumaa tukee Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto.
Pyöräilijöille tarjotaan aamupalaa liikkujan viikolla 18.9.

Kuva: SXC

Luonto-Liitto tiedottaa 13.9.2013

Aamupalatapahtuma järjestetään Sörnäisten rantatien varressa Suvilahden sisäänajon kohdalla, jossa toimii maksuton aamupalapiste kello 7.00-9.00. Aamupalapisteessä tarjoillaan pyöräilijöille sämpylää, kahvia, teetä, pyöränkumien pumppausta, ketjujen öljyämistä sekä pyöräilyvinkkejä.

Tämän vuoden Liikkujan viikon teemana on ilmanlaatu. Kampanjan keskeinen kehotus on "Mieti miten kuljet!". Kaupungeissa ja taajamissa merkittävin huonon ilmanlaadun aiheuttaja on liikenne.

"Jokainen voi parantaa ilmanlaatua omilla arkisilla liikkumisvalinnoillaan. Kävelyn lisäksi erityisesti pyöräily on hyvin nopea ja tarkoituksenmukainen liikkumistapa kaupunkiympäristössä. Yksityisautoilua pitkään suosineen liikennepolitiikan väistyessä pyöräilystä on tulossa yhä keskeisempi osa kaupunkien liikenneongelmien ratkaisua", toteaa Helsingin Polkupyöräilijät ry:n puheenjohtaja Janne Nurminen.

"Kaupunkia tulisi rakentaa niin, että se mahdollistaisi turvallisen pyöräilyn joka puolella Helsinkiä. Pyörä soveltuu kulkuvälineenä miltei kaikille, se on ekologinen, mukava ja nopea tapa liikkua kaupunkiympäristössä. Toivottavasti tämä tapahtuma näyttää myös päättäjille, miten positiivisesta asiasta on kyse ja kuinka tärkeää on kehittää pyöräilyn edellytyksiä", sanoo Oranssi ry:n toiminnanjohtaja Aino Toiviainen-Koskinen.

Liikkujan viikolla järjestetään myös Autottoman päivän Kriittinen pyöräretki, joka suuntaa Itäväylälle. Kriittinen pyöräretki lähtee liikkeelle sunnuntaina 22.9. klo 14 Narinkkatorilta ja päättyy Itäkeskukseen Tallinnanaukiolle.

Lisätietoja:

Helsingin Polkupyöräilijöiden puheenjohtaja Janne Nurminen 044 353 4922

Oranssin toiminnanjohtaja Aino Toiviainen-Koskinen 050 378 5081

Luonto-Liiton vs. järjestöpäällikkö Anna Swanljung 044 700 6113

Reilu kauppa ry:n markkinointikoordinaattori Jatta Makkula 040 549 4521

Helsingin kaupunki, Kaupunkisuunnitteluvirasto, Pyöräilyn ja jalankulun suunnittelu,

Marek Salermo 09 310 37123

kuuluu seuraaviin kategorioihin: