Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Pyöräilijöille maksutonta aamupalaa Helsingissä

Pyöräilijöille maksutonta aamupalaa Helsingissä

Aamupalaa pyöräilijöille -tapahtumalla 23.9. muistutetaan pyöräilykauden jatkuvan läpi vuoden
Pyöräilijöille maksutonta aamupalaa Helsingissä

Kuva: mip63 (CC BY-NC 2.0)

Luonto-Liitto tiedottaa 22.9.2014

Helsingin Polkupyöräilijät (HePo), Oranssi ry, Reilu kauppa ry, Luonto-Liitto, Pyöräpaja ry ja Pelago Bicycles oy järjestävät Aamupalaa pyöräilijöille -tapahtuman tiistaina 23.9. kello 7.00-9.00. Pyöräväylä Baanalle, Porkkalankadun sillan alle perustetaan aamupalapiste, jossa jaetaan pyöräilijöille sämpylöitä sekä kahvi- ja teeannoksia, öljytään ketjuja ja pumpataan renkaita sekä annetaan pyöräilyvinkkejä. Jo kuudetta kertaa järjestettävällä tapahtumalla muistutetaan tällä kertaa erityisesti siitä, että pyöräilyä kannattaa jatkaa läpi talven.

"Pyöräily mielletään usein kauniiden kesäkelien ”pyöräretkeilyksi”. Pyöräily on kuitenkin ympärivuotinen liikennemuoto. Ympärivuotista pyöräilyä voidaan lisätä satsaamalla pyöräväylien talvikunnossapitoon ja huomioimalla pyöräily kokonaisvaltaisemmin liikenne- ja kaupunkisuunnittelussa. Tärkeää on myös pyöräilyn markkinoiminen kaupunkilaisille. Aamupalatapahtumalla haluammekin muistuttaa, että nyt ei ole aika laittaa pyörää talviteloille, eikä sellaista aikaa missään vaiheessa tulekaan", sanoo Helsingin Polkupyöräilijöiden puheenjohtaja Janne Nurminen.

"Ympärivuotinen pyöräily ei missään tapauksessa ole mahdottomuus Helsingissä, mutta toisaalta pyöräilystä ei ole tarkoitus tehdä mitään marttyyrisuoritusta. Julkinen liikenne toimii hyvin, ja sen käyttäminen kaatosateessa tai liukkaalla kelillä ei ole mikään synti", toteaa Oranssin toiminnanjohtaja Aino Toiviainen-Koskinen.

"Helsingissä pyöräilijöistä joka kymmenes jatkaa fillarointia läpi vuoden, kun Oulussa joka kolmas pyöräilee vuoden ympäri. Oulussa sääolosuhteet ovat Helsinkiä haastavammat. Helsinkiin tarvitaan talvella pyöräilemiselle myönteistä kulttuuria", toteaa Luonto-Liiton toiminnanjohtaja Leo Stranius.

"Kannustamisen ja positiivisen mielikuvan luomisen takia ei kannata käyttää sanaa ”talvipyöräily”, koska se antaa ymmärtää, että kyse olisi jostain todella erilaisesta asiasta kuin kesällä pyöräileminen", painottaa Pyöräpaja ry:n varapuheenjohtaja Jussi Peltokangas.

"Syksyn koleampiin pyöräilykeleihin kannattaa varustautua kupillisella kuumaa juomaa: Reilun kaupan kahvia, teetä tai kaakaota. Reilummassa maailmassa annetaan oikeudenmukainen osuus tuotteen hinnasta kehitysmaiden viljelijöille ja työntekijöille", korostaa Reilu kauppa ry:n markkinointikoordinaattori Jatta Makkula.

"Suomalaisen talven olosuhteet huomioidaan Pelagon suunnitellessa pyörämalleja. Runkojen geometria lisää vakautta kaikissa olosuhteissa ja kaikkiin pyöriimme saa rapakaaret. Halutessaan asiakas voi ottaa etupyöräksi napadynamollisen mallin, joka on todella käytännöllinen pimeään vuodenaikaan", mainitsee Pelagon tekninen johtaja Mikko Hyppönen.

Aamupalaa pyöräilijöille -tapahtuman järjestämiseen on saatu tukea Helsingin liikuntalautakunnalta.

Tapahtuman Facebook-event:

Tapahtumapaikka kartalla:

Edellisenä iltana, maanantaina 22.9. järjestetään autottoman päivän Kriittinen pyöräretki; kokoontuminen on 17.30 Narinkkatorilla. Autottoman päivän Kriittisen pyöräretken Facebook-event löytyy osoitteesta https://www.facebook.com/events/1467156280232884

Lisätietoja:

Helsingin Polkupyöräilijöiden puheenjohtaja Janne Nurminen 044 353 4922