Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Pyöräilijöille tarjotaan maksutonta aamupalaa Helsingissä

Pyöräilijöille tarjotaan maksutonta aamupalaa Helsingissä

- Aamupalaa työmatkapyöräilijöille –tapahtumalla 8.5. muistutetaan pyöräilyn eduista

Luonto-Liitto tiedottaa 3.5.2012

Helsingin polkupyöräilijät (HePo), Oranssi ja Luonto-Liitto järjestävät Aamupalaa työmatkapyöräilijöille –tapahtuman Pyörällä töihin -päivänä tiistaina 8.5. kello 7:00-9:00. Sörnäisten rantatien varteen Suvilahden sisäänajon kohdalle perustetaan aamupalapiste, jossa jaetaan pyöräilijöille sämpylöitä sekä kahvi- ja teeannoksia, öljytään ketjuja ja pumpataan renkaita sekä annetaan pyöräilyvinkkejä. Tapahtumalla on tarkoitus muistuttaa työmatkapyöräilyn hyödyistä.

- Työmatkapyöräilijän kunto kohenee ja työpäivä alkaa virkistyneenä. Yksilön lisäksi koko yhteiskunta hyötyy työmatkapyöräilystä. Pari viikkoa sitten uutisoitiin Kuopiossa tehdystä tutkimuksesta, jonka mukaan Kuopion kaupungin työntekijöiden työmatkapyöräily tuottaa yhteiskunnalle taloudellista hyötyä vähintään puoli miljoonaa euroa, toteaa HePon puheenjohtaja Janne Nurminen.

- Myös yksittäinen työyhteisö hyötyy työmatkapyöräilystä vähäisempinä sairauspoissaoloina ja parempana työtehona. Helsingin Polkupyöräilijät kannustaa työnantajia panostamaan työpaikkojen pyöräilyolosuhteiden kehittämiseen. Työmatka- ja työasiapyöräilyn edistämiseksi HePo on käynnistänyt parivuotisen Hyvä työpaikka pyöräillä –projektin, huomauttaa HePon varapuheenjohtaja Otso Kivekäs.

- Investoinnit pyöräilyyn ovat satsauksia nuorisoon ja liikkumisen tasa-arvoisuuteen yleisemminkin. Alle 18-vuotiailla ei ole ajokorttia. Lisäksi autottomuus on monille ajokortti-ikäisillä kaupunkilaisnuorille vaivattomuuteen ja ympäristösyihin perustuva valinta. Siksi Oranssi haluaa tukea pyöräilyä osana uutta, kestävää kaupunkikulttuuria, toteaa Oranssin toiminnanjohtaja Otso Lapila.

- Pyöräilyn ja kävelyn edistäminen on välttämätöntä ilmastotavoitteiden saavuttamiseksi. Pyöräilyn ja kävelyn lisäämiseen on myös paljon mahdollisuuksia. Suomessa ajettavista automatkoista 45 % on alle viiden kilometrin mittaisia. Suurin osa näistä matkoista voidaan kulkea pyörällä tai kävellen, muistuttaa Luonto-Liiton pääsihteeri Leo Stranius.

Aamupalaa työmatkapyöräilijöille –tapahtuman järjestämiseen on saatu tukea Helsingin liikuntalautakunnalta. Lisäksi tapahtumaa ovat tukeneet nuorten toimintakeskus Happi, Nurmileipä Oy ja Pelago Bicycles.

- Helsingin Polkupyöräilijöiden puheenjohtaja Janne Nurminen 044 3534922
- Helsingin Polkupyöräilijöiden varapuheenjohtaja Otso Kivekäs 044 333 6338
- Oranssin vt. toiminnanjohtaja Otso Lapila 044 533 5868
- Luonto-Liiton pääsihteeri Leo Stranius 040 754 7371