Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Puun myyntiveron kevennys on kestämätöntä yhteiskuntapolitiikkaa

Puun myyntiveron kevennys on kestämätöntä yhteiskuntapolitiikkaa

Luonto-Liitto pitää hallituksen viime viikolla julkistamaa päätöstä puunmyynnin veronkevennyksestä ekologisesti, sosiaalisesti ja kulttuurisesti kestämättömänä.

Luonto-Liitto tiedottaa 29.7.2008

Verohelpotus lisää väistämättä luonnonsuojelullisesti arvokkaiden metsien hakkuita Etelä-Suomessa, jossa metsäluonnon tila on jo ennestään luvattoman huono. Hallitus näyttää unohtaneen tyystin keväällä linjatut Etelä-Suomen metsien monimuotoisuusohjelma METSO:n velvoitteet. Ohjelman tavoitteeksi kirjattu metsäluonnon hyvä tila vuonna 2016 on kasvavien hakkuiden vuoksi mahdotonta saavuttaa. Luonto-Liiton mielestä hallituksen pitäisi kannustaa metsänomistajia myymään arvometsiään suojeluun – onhan se hakkuutakin kannattavampaa.

Luonto-Liiton mielestä hallituksen päätös osoittaa sekä piittaamattomuutta luontoarvoista että ymmärtämättömyyttä yhteiskunnan moniarvoistumista kohtaan.

- Enää ei eletä 1970-luvulla. Jo kolmasosa metsänomistajista arvostaa metsien virkistys- ja luontoarvoja enemmän kuin pelkkää puuntuotantoa. Samaa valveutuneisuutta pitää voida odottaa myös 2000-luvun poliitikoilta, sanoo Luonto-Liiton metsävastaava Risto Mustonen.

Erityisesti Luonto-Liittoa tuohduttaa hallituksen ja metsäsektorin edustajien viime päivien ala-arvoinen puhe hakkuiden lisäämisestä isänmaallisena toimintana.

- Voiton perässä juokseva kansainvälinen metsäteollisuus ei tunne isänmaata. Suomalaisuus sen sijaan on rakennettu pitkälti luonnonkauneuden ihannoimiselle. Hallituksen veropäätös ja ontto retoriikka vaarantavat kulttuurisen perintömme, elinvoimaisen metsäluonnon, muistuttaa Luonto-Liiton metsäryhmän puheenjohtaja Mauno Särkkä

Mauno Särkkä, metsäryhmän puheenjohtaja, mauno.sarkka@luontoliitto.fi, 040 726 8424

Risto Mustonen, metsävastaava, Risto.Mustonen@luontoliitto.fi, 0400 687 856

kuuluu seuraaviin kategorioihin: , ,