Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Pohjolan meret -teemavihko Luonto-Liitolta ja Natur och Miljöltä

Pohjolan meret -teemavihko Luonto-Liitolta ja Natur och Miljöltä

POHJOLAN MERET - MIKÄ ON TILANNE TÄNÄÄN?

Luonto-Liitto tiedottaa 23.10.2003

Teemavihko pohjoisista meristä tulee laajaan, kaikki pohjoismaiset lukiot kattavaan levitykseen. Hankkeen aloitteentekijä on Natur och Miljö Suomesta.

Julkaisutilaisuudessa mukana kansainvälisesti tunnettu färsaarelainen tutkija Bogi Hansen, joka kertoo Golf-virran muutoksista ja näiden mahdollisista ilmastollisista vaikutuksista Pohjolassa.

Barentsin- ja Norjanmerestä Suomenlahteen

- johtaako ilmastonmuutos Golf-virran heikentymiseen ja ilmaston kylmenemiseen Suomessa ja muissa Pohjoismaissa?

- miten vakava uhka liikakalastus on Itämeren ja Pohjois-Atlantin kalakannoille?

- kuinka suuren uhan öljynkuljetukset Itämerellä ja pitkin Norjan rannikkoa muodostavat meriympäristölle?

- ympäristömyrkyt ovat yhä edelleen merissä, mitä voimme tehdä uusien päästöjen ehkäisemiseksi?

Teemavihko "Öljy, liikakalastus, ympäristömyrkyt, rehevöityminen: Pisara pohjoisen meressä?" on tulos pohjoismaisten ympäristöjärjestöjen yhteistyöstä. 24-sivuinen teemavihko lähetetään maksutta kaikkiin lukioihin Pohjoismaissa, omalla kielellä, 26 esitteen luokkaerissä. Vastaava julkaisu tulee näin laajaan levitykseen Pohjoismaissa ensimmäinen

kerta.

Lehdistötilaisuus pidetään torstaina 23/10 klo 13:00 osoitteessa Annankatu 26, 3. kerros, salissa "Klubblokal". Tilaisuudessa jaetaan aiheeseen liittyvää materiaalia ja teemavihkoja.

Lehdistötilaisuuden ohjelma:

13.00-13.10 Magnus Östman, teemavihkon ja Finlands Natur-lehden päätoimittaja: Uhat meriympäristölle muodostuivat luonnolliseksi yhteistyöteemaksi pohjoismaisille ympäristöjärjestöille.

13.10-13.25 Annika Luther, lukion biologianopettaja, Tölö gymnasium: Teemavihko kouluopetuksessa.

13.25-14.00 Bogi Hansen, färsaarelainen tutkija ja yksi teemavihkon kirjoittajista kertoo Golfvirran muutoksista ja niiden mahdollisista vaikutuksista ilmastoon. Hansen on kansainvälisesti tunnettu tutkija, jonka erikoisalana on ilmastonmuutoksen vaikutukset meriin, esitelmä pidetään englanniksi.

14.00-14.15 Lotta Ruokanen, Luonto Liitto ry:n tuleva pääsihteeri: Miksi Itämeri on erilainen?

Hankkeen ideoija ja toteuttaja on Natur och Miljö rf yhteistyössä muiden pohjoismaisten luonnonsuojeluorganisaatioiden kanssa. Hankkeen rahoitaa Pohjoismaiden ministerineuvosto.

Lisätietoja:

Luonto-Liitto ry, pääsihteeri Jouni Nissinen, (09) 68 444 234, 040 828 1881, jouni.nissinen(a)luontoliitto.fi

kuuluu seuraaviin kategorioihin: ,