Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Pohjoismaiden neuvoston ympäristöpalkinnon saaja metsäaktivisti Olli Manninen vaatii lisää resursseja metsien suojeluun

Pohjoismaiden neuvoston ympäristöpalkinnon saaja metsäaktivisti Olli Manninen vaatii lisää resursseja metsien suojeluun

Metsäaktivisti Olli Manninen vastaanottaa tänään 31.10.2012 Finlandia-talossa Pohjoismaiden neuvoston luonto- ja ympäristöpalkinnon. Kyseessä on pohjoismaiden suurin ympäristöpalkinto ja poikkeuksellinen tunnustus ruohonjuuritason metsiensuojelutoiminnalle.

Luonto-Liitto tiedottaa 31.10.2012

”Suojelunarvoisten metsien dokumentointi jää aivan liian usein luonnonsuojelujärjestöjen harteille, koska kokonaisvaltaista suojelusuunnittelua ei viranomaisten taholta pystytä tekemään resurssien puutteessa”, sanoo Olli Manninen.

Uusin esimerkki luontojärjestöjen ja metsäaktiivien työpanoksesta on Etelä-Suomen valtionmaille tehty laaja ”Kansallisomaisuus turvaan – valtion omistamia suojelunarvoisia metsä- ja suoalueita” -suojeluesitys. Tässäkin hankkeessa Olli Manninen on ollut mukana yhtenä merkittävänä tiedontuottajana. Esitykseen on koottu yli 500 arvokasta luontoaluetta.

”METSO-ohjelma on onnistunut saamaan aikaan positiivista kehitystä maanomistajien asenteissa ja tietämyksessä luontoarvoista. Tällä hetkellä ongelmana onkin nimenomaan rahoituksen puute: valtio ei pysty ostamaan läheskään kaikkia suojeluun tarjottavia metsiä. Arvokkaita metsiä joutuu hakkuisiin aivan turhaan. Luonnonsuojeluun tarvitaan merkittävästi lisärahoitusta, jotta METSO-ohjelman mahdollisuuksia voidaan käyttää ja kaikki halukkaat osallistaa siihen”, Manninen toteaa.

Olli Mannisen (s. 1974) tinkimätön työ metsäluonnon puolesta on jatkunut katkeamatta vuodesta 1998. Manninen on toiminut vapaaehtoisena useissa luontojärjestöissä, mm. Luonto-Liiton metsäryhmän pitkäaikaisena puheenjohtajana ja Suomen luonnonsuojeluliiton luonnonsuojeluvaliokunnan jäsenenä. Ennen kaikkea Manninen on koko ajan keskittynyt suojelemattomien arvokkaiden metsäalueiden luontoarvojen kartoittamiseen ja lajitiedon keräämiseen.

Palkinnon myöntamistä Manniselle ehdottivat Luonto-Liitto ja Suomen luonnonsuojeluliitto. Hakemusta tukivat myös useat pohjoismaiset ympäristöjärjestöt ja eturivin tutkijat.

LINKKEJÄ:

- Luonnonsuojelujärjestöjen yhteinen suojeluesitys Etelä-Suomen valtionmailta:

http://wwf.fi/maapallomme/metsat/kansallisomaisuus-turvaan
http://wwf.fi/mediabank/2896.pdf

- Luonnonsuojelujärjestöjen esitys Mannisen palkitsemiseksi:
http://www.sll.fi/ajankohtaista/tiedotteet/2012/Nomination_OlliManninen_2012.pdf

- Pohjoismaiden neuvoston tiedote palkinnosta 22.5.:
http://www.norden.org/fi/ajankohtaista/uutiset/suomalainen-edellaekaevijae-saa-pohjoismaiden-neuvoston-luonto-ja-ympaeristoepalkinnon

- Luonto-Liiton tiedote 22.5.: http://www.luontoliitto.fi/ajankohtaista/tiedotteet/suomalaiselle-metsa-aktivistille-pohjoismaiden-546

LISÄTIETOJA JA HAASTATTELUPYYNNÖT:
- Olli Manninen, 050 5940429, olli.manninen (ät) gmail.com
- Lauri Kajander, 045 1179 610, lauri.kajander(ät) luontoliitto.fi

kuuluu seuraaviin kategorioihin: , ,