Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Pisara meressä! -kilpailu vähentää rehevöitymistä

Pisara meressä! -kilpailu vähentää rehevöitymistä

Luonto-Liitto tiedottaa 19.3.2007

Tekomme ovat vain pisara Itämeressä, vai ovatko? Luonto-Liitto haastaa kaikki 15-20 -vuotiaat toimimaan ensi kesän leväongelman vähentämiseksi. Kilpailuun toivotaan töitä, jotka rohkaisevat ottamaan Itämeren huomioon arjen valinnoissa. Työt voivat olla monenlaisia: multimediaa, sarjakuva, riimi, vastamainos tai jotain näiden väliltä.

-Kesän leväpuuroon kyllästyneet kansalaiset ovat varmasti valmiita suosimaan ympäristöystävällisiä tuotteita, kun niistä kerrotaan innostavalla tavalla. Nyt on oikea hetki toimia, korostaa Luonto-Liiton Itämeri-koordinaattori Lari Karreinen.

Reilut kaksi kolmasosaa suomalaisten aiheuttamasta Suomenlahden typpikuormituksesta aiheutuu ruoantuotannon, metsätalouden sekä liikenteen ja energiantuotannon päästöistä. Näihin voimme vaikuttaa vaivattomasti esimerkiksi suosimalla luomua ja säästämällä energiaa.

-Jos kaikki alle kolmen kilometrin automatkat liikuttaisiin lihasvoimalla, typpipäästöt vähenisivät 430 tonnilla vuodessa. Se vastaa 7,4 miljoonaa kottikärryllistä rihmaleviä. Pienien tekojen yhteisvaikutus on suuri ja liikkumalla kuntokin kohenee, Karreinen tiivistää.

Kilpailuaikaa on 30.4. saakka ja parhaat työt palkitaan toukokuussa. Työt kootaan näyttelyihin ja muihin esityksiin kertomaan meidän jokaisen mahdollisuuksista vaikuttaa lähimeremme tilaan. Kilpailun järjestää Luonto-Liiton Itämeri-ryhmä ja se toteutetaan opetusministeriön tuella.

Lisätiedot ja yhteydenotot:

Lari Karreinen, Itämeri-koordinaattori, 0400 487 642, lari.karreinen_ät_luontoliitto.fi

kuuluu seuraaviin kategorioihin: