Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Perheleireillä Venäjän Karjalassa tutustutaan luontoon ja kulttuuriin

Perheleireillä Venäjän Karjalassa tutustutaan luontoon ja kulttuuriin

Luonto-Liitto tiedottaa 6.5.2003

Luonto-Liitto järjestää kesällä kaksi luontoleiriä Venäjän Karjalassa nuorille ja perheille. Leirit järjestetään Vuokkiniemen ja Kinnermäen perinteisissä karjalaiskylissä. Leireille on tulossa lapsia vanhempineen sekä nuoria aikuisia.

Leireillä tutustutaan rajantakaiseen kulttuuriin ja ihmisiin, mikä käy luontevasti, koska puolet osallistujista ovat suomalaisia ja puolet venäläisiä. Ohjelmaan kuuluu metsäinventoinnin harjoittelua ja retkeilyä vanhoissa metsissä, musiikkipainotteista kielen opettelua, luonnonkasvien keräämistä ja käyttöä sekä kädentaitoja. Majoitus vanhoissa puurakennuksissa tai teltoissa.

Vuokkiniemi on perinteinen vienankarjalainen kylä, joka sijaitsee Kuittijärven rannalla. Sitä sivuaa suunniteltu Kalevalan kansallispuisto, jonka liepeille metsäinventointiretket suuntautuvat. Leiri toteutetaan yhteistyössä Vuokkiniemen nuorten työpajahankkeen sekä Haapaveden opiston kanssa.

Kinnermäen leirin teemana on perinnemaisema. Kinnermäki on perinteinen karjalainen kylä, jossa on säilynyt lähes alkuperäisiä aunuksenkarjalaisia puurakennuksia. Kinnermäen leiri järjestetään yhdessä Vision ja Kinnermäen ystävät ry:n kanssa.

Luonto-Liiton toiminta Venäjän Karjalassa on viime vuosina painottunut luonnonsuojelua tukevan luontomatkailun edistämiseen. Luontoleirit ovat luonteva osa tätä hanketta.

Aulikki Laine, projektityöntekijä/Luonto-Liitto, puh. 050 561 62 40, aulikki.laine@pp.inet.fi
Olli Turunen, Venäjä-koordinaattori/Luonto-Liitto, puh. 040 755 38 15
olli-pekka.turunen@luukku.com

www.luontoliitto.fi/leirit

LIITE:

LÄHDE MUKAAN LUONTO- ja KULTTUURILEIRILLE VENÄJÄN KARJALAAN !

Luonto-Liitto järjestää kesällä 2003 kaksi luontoleiriä Venäjän Karjalassa: Vuokkiniemessä ja Kinnermäessä. Leirit on tarkoitettu yläaste- ja lukioikäisille (13-17-vuotiaille), joiden vanhemmat voivat halutessaan tulla mukaan. Luontoleiri rajan takana tarjoaa hyvän mahdollisuuden tutustua samanikäisiin, eri kulttuurissa eläviin nuoriin, sillä puolet osallistujista ovat venäläisiä. Ohjelmassa mm. metsäinventoinnin harjoittelua, luonnonkasvien keräämistä ja käyttöä sekä kädentaitoja. Iltaohjelmassa mm. uimista, saunomista, laulamista ja soittamista nuotion äärellä. Leirejä vetävät neljän ohjaajan ryhmät ja mukana on myös ensiaputaitoinen henkilö.

Leirin hinta: nuoret 150 e, aikuiset (yli 18 v.) 200 e. Hinta sisältää bussimatkat Suomesta, majoituksen, ruoat ja ohjelman. Hinta ei sisällä viisumia (noin 40 e) ja matkavakuutusta.

Vuokkiniemi 21.-26.7.
sijainti: kylä Venäjän Vienan Karjalassa, Kuhmosta pohjoiseen noin 100 km
Vuokkiniemen leirin teemana on luonnontilainen metsä. Vuokkiniemi
on perinteinen vienankarjalainen kylä, joka sijaitsee Kuittijärven rannalla.
Sitä sivuaa suunniteltu Kalevalan kansallispuisto, jonka liepeille metsä-
inventointiretket suuntautuvat. Vuokkiniemessä majoitutaan sisällä
tai halutessa teltassa. Bussikuljetus Kajaanista. Ilmoittautumiset 9.5.
mennessä: Aulikki Laine, aulikki.laine@pp.inet.fi, puh. (03) 530 6442 tai
puh. 050 561 62 40

Kinnermäki 29.7.-3.8.
sijainti: kylä Aunuksen Karjalassa, Petroskoin ja Sortavalan välissä
Kinnermäen leirin teemana ovat perinnemaisemat, joita leirin aikana
kunnostetaan. Kinnermäki on perinteinen karjalainen kylä
(ensimm. maininta 1563), jossa on säilynyt lähes alkuperäisiä
aunuksenkarjalaisia puurakennuksia. Leiriohjelmassa talkootöitä ja
metsäinventointiretkiä. Majoitus teltoissa tai vanhoissa puutaloissa.
Bussikuljetus Joensuusta. Ilmoittautumiset 30.4. mennessä:
Anu Pajunen, anu.pajunen@edu.hel.fi, puh. 050 402 97 05

kuuluu seuraaviin kategorioihin: , ,