Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Oikeus olla susi -kirjoituskilpailu johdattaa suden ainutlaatuiseen maailmaan

Oikeus olla susi -kirjoituskilpailu johdattaa suden ainutlaatuiseen maailmaan

Luonto-Liiton susiryhmä ja Kulttuuritoimitus järjestävät yhteistyössä kirjoituskilpailun, jonka aiheena on susi.
Oikeus olla susi -kirjoituskilpailu johdattaa suden ainutlaatuiseen maailmaan

Kuvitus: Marjut Anttilainen

Kilpailu on tarkoitettu yli 16-vuotiaille nuorille sekä kaikille nuorenmielisille. Oikeus olla susi -kirjoituskilpailussa on kaksi teemaa: Maailma suden silmin ja Tasavertaisena suden kanssa. 

Susi herättää tunteita, ja kirjoittaminen sudesta voi auttaa ymmärtämään suden elämää ja asemaa sekä suden merkitystä osana suomalaista luontoa. Kirjoituksessasi voit eläytyä sudeksi ja pohtia tai havainnoida suden elämää osana ekosysteemiä. Voit myös pohtia suden ja ihmisen välistä rinnakkaiseloa sekä asemaa: kuinka se toteutuu Suomessa ja miten sitä voisi edistää.

Kirjoituskilpailun raatia johtaa kirjailija, toimittaja Roman Schatz. Raatiin kuuluvat myös Luonto-Liiton susiryhmän puheenjohtaja Mari Nyyssölä-Kiisla ja Kulttuuritoimituksen toimittaja Marja Aaltio. Heidän apunaan työskentelee susiryhmän aktiivien lukutiimi.

"En ole koskaan nähnyt elävää sutta luonnollisessa ympäristössä. Kuten en myöskään karhua, kirahvia, miekkavalasta tai olmia. Silti minulle on tärkeää tietää, että ne kaikki ovat olemassa. Olemme onneksi vihdoin oppimassa, että biodiversiteetti ei ole luksusta vaan elinehto, Schatz kertoo.

"Sitä paitsi kaikki maailman koirat tanskandoggista chihuahuaan ovat yhden ainoan suden jälkeläisiä. Me ihmiset olemme sudelle siis todella suuren anteeksipyynnön velkaa."

Kaksikymmentä kirjoitusta julkaistaan Kulttuuritoimitus.fi -sivustolla kesäkuussa. Näiden joukosta raati valitsee kolme kirjoitusta, jotka palkitaan tuotepalkinnoilla ja julkaistaan Luonto-Liiton susiryhmän ja Kulttuuritoimituksen verkkosivuilla ja somekanavissa. Voittajat julkistetaan touko-kesäkuun vaiheessa. 

”Tarinoilla on suuri merkitys ja vaikutus sille, kuinka suhtaudumme muihin lajeihin. Olisiko jo aika kertoa sudesta tarinaa, joka edistää suden ja ihmisen rinnakkaiseloa sekä empatiaa sutta kohtaan?”, sanoo Luonto-Liiton suurpetovastaava Francisco Sánchez Molina. 

Kilpailutyöt lähetetään osoitteeseen: susiryhma@luontoliitto.fi viimeistään 30.4.2021. Tämän jälkeen saapuneita kilpailutöitä ei oteta huomioon. Lisätietoja ja säännöt osoitteessa Kulttuuritoimitus.fi/oikeus-olla-susi

 

Oikeus olla susi -kirjoituskilpailun säännöt:

  1. Kirjoittajan on oltava yli 16-vuotias.
  2. Kirjoitukset voivat olla enintään 3500 merkin mittaisia, välilyönnit mukaan luettuna.
  3. Tekstin tyylilaji ja muoto vapaa.
  4. Voit osallistua omalla nimellä tai nimimerkillä. Jos haluat mahdollisen julkaisun yhteydessä käyttää nimimerkkiä, oma nimesi on kuitenkin oltava kilpailun järjestäjien tiedossa.
  5. Lähettämällä tekstin annat Luonto-Liitolle ja Kulttuuritoimitukselle luvan julkaista kirjoituksesi tekstinä sekä ääneen luettuna audio-/videotiedostona, jos teksti päätyy 20 parhaimman joukkoon. Mikäli tekstisi julkaistaisiin jossakin muussa muodossa, sinuun otetaan yhteyttä erikseen.
  6. Ilmoita tekstin lopussa koko nimesi, syntymävuotesi ja mahdollinen nimimerkkisi.
  7. Osallistumisaika päättyy 30.4.2021 kello 23.59.

  

Lisätiedot:

Francisco Sánchez Molina, suurpetovastaava
francisco.sanchez(at)luontoliitto.fi 
+358 44 516 6227 

Marita Salonen, Kulttuuritoimituksen päätöimittaja
paatoimittaja(at)kulttuuritoimitus.fi
+ 358 466 564 345

#OikeusOllaSusi #LuontoLiitonSusiryhmä #Kulttuuritoimitus #Susi #SivistysLisääYmmärrystä

 

kuuluu seuraaviin kategorioihin: , ,