Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Nuukuusviikon teemana Onnea ostamatta

Nuukuusviikon teemana Onnea ostamatta

Valtakunnallista Nuukuusviikkoa eli jokakeväistä luonnonvarojen säästämisen teemaviikkoa vietetään tänä vuonna 16. – 22.4. Nuukuusviikon järjestää Kierrätysliike, joka koostuu 19 kansalaisjärjestöstä.

Luonto-Liitto tiedottaa 22.2.2007

Nuukuusviikon tämän vuoden teemana on Onnea ostamatta. Kierrätysliike haastaa miettimään, onko oma kulutus järkevällä tasolla vai tulisiko vähemmälläkin luonnonvarojen kulutuksella toimeen. Nuukuusviikolla pohditaan sitä, miten länsimaisesta kuluttamisesta tulisi kohtuullista sekä kannustetaan kulutuksen vähentämiseen.

Jos kaikki kuluttaisivat niin paljon kuin suomalaiset, tarvittaisiin kansainvälisen indeksivertailun mukaan neljän maapallon luonnonvarat. Vaikka varallisuus ja sitä myötä kulutus ovat kasvaneet viime vuosikymmeninä, onnellisuus ei ole lisääntynyt vastaavaan tahtiin. Vastaavasti vähemmälläkin tavaramäärällä voi elää ja voida hyvin - siinä meillä olisi opittavaa useista matalamman elintason maista. Esimerkiksi Ghanassa ja Filippiineillä ihmiset ovat keskimäärin onnellisempia kuin suomalaiset, vaikka maiden bruttokansantuote on paljon Suomea pienempi.

Nuukuusviikkoa vietetään useilla paikkakunnilla ympäri Suomea. Vuonna 2007 juhlitaan Nuukuusviikon 20-vuotissyntymäpäivää. Kouluyhteistyö on keskeisessä roolissa erityisesti tänä vuonna. Verkkosivuille (www.nuukuusviikko.net) tulee Kierrätysliikkeen tuottamaa opetusmateriaalia. Verkkosivuilta saa tietoa myös muista Nuukuusviikon tapahtumista ja sieltä on ladattavissa suuren suosion saanut julistesarja.

Lisätietoja:

Katja Ristola, Nuukuusviikon projektisihteeri, katja.ristola@luontoliitto.fi, 050 545 3509
Hanna Kaisa Hellsten, ympäristöpoliittinen sihteeri, Luonto-Liitto, hanna.hellsten@luontoliitto.fi, 044 257 0174.

Tapahtuman verkkosivut sijaitsevat osoitteessa http://www.nuukuusviikko.net

kuuluu seuraaviin kategorioihin: