Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Nuukuusviikko alkaa tänään

Nuukuusviikko alkaa tänään

NUUKUUSVIIKKO ALKAA TÄNÄÄN

Luonto-Liitto tiedottaa 21.4.2006

Valtakunnallista Nuukuusviikkoa eli järkevän kuluttamisen teemaviikkoa vietetään 21.4.-30.4. Nuukuusviikko järjestetään jo 20. kerran. Teemana on tänä vuonna ”Oppia Etelästä”. Teeman puitteissa kampanjoidaan kohtuullisen kuluttamisen ja luonnonvarojen säästämisen puolesta.

Nuukuusviikon päätapahtuma järjestetään tänään perjantaina 21.4. klo 10-17 Helsingin rautatieasemalla ja Elielinaukiolla. Rautatieaseman länsihallissa on muun muassa aiheeseen liittyviä näyttelyitä, kierrätysmateriaaleista tehtyjä esineitä sekä kulutusaiheisia kilpailuja. Ugandalainen Lincoln Kayiwa valmistaa afrikkalaisia käsitöitä kierrätysmateriaaleista. Elielinaukiolla voi tutustua aitoon bangladeshilaiseen riksaan ja tarkastuttaa samalla oman pyöränsä kunnon. Tiedotusvälineet ovat tervetulleita tapahtumaan.

Nuukuusviikon toimintaa järjestetään ainakin 15 paikkakunnalla ympäri Suomea. Tapahtumissa on muun muassa kulutus- ja kierrätysaiheisia näyttelyitä, tavaranvaihtoa, luentoja ja kilpailuja. Myös koulut ovat lähteneet aktiivisesti mukaan: yli 80 koulussa ympäri Suomea järjestetään näyttelyitä ja tapahtumia Nuukuusviikolla. Lisätietoa tapahtumista löytyy Nuukuusviikon nettisivuilta osoitteesta www.nuukuusviikko.net/tapahtumat.

Mitä opittavaa meillä olisi Etelästä? ”Ympäristön kannalta meidän tulisi ottaa oppia Etelästä siinä, miten vähemmälläkin kuluttamisella voidaan elää ja voida hyvin. Monissa Etelän maissa ympäristöä vähemmän tuhlaava kuluttaminen ja uusiokäyttö osataan paljon tehokkaammin kuin meillä, vaikka käytettävissä oleva teknologia ei olisikaan yhtä korkeatasoista”, kertoo Nuukuusviikon projektisihteeri Satu Lähteenoja.

Nuukuusviikkoa järjestävä Kierrätysliike kehottaa jokaista miettimään Nuukuusviikolla omaa kulutustaan ja miten sitä voisi pienentää. Käytännön keinoja ovat esimerkiksi julkisen liikenteen ja pyörän suosiminen liikkumisessa, kodin sisälämpötilan tarkistaminen ja lähiruoan suosiminen. Pitkäikäisiä ja korjattavia tuotteita kannattaa myös suosia. ”Ennen kuin ostat jotain uutena, mieti, voisiko sen lainata, vuokrata tai saada käytettynä – tai pärjäisitkö kokonaan ilman”, ehdottaa Lähteenoja.

Lisätietoja:

Satu Lähteenoja, Nuukuusviikon projektisihteeri, 044 500 2993
Laura Manninen, tiedottaja, Luonto-Liitto, laura.manninen(at)luontoliitto.fi, 050 303 1840
Camilla Sederholm (ruotsiksi), Finlands svenska Marthaförbund, camilla.sederholm(at)martha.fi, 040 845 2975

www.nuukuusviikko.net

Nuukuusviikon Oppia Etelästä -kampanjajulisteet ovat ladattavissa nettisivuilta http://www.nuukuusviikko.net/pressi.

kuuluu seuraaviin kategorioihin: