Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Nuukuusviikko alkaa tänään

Nuukuusviikko alkaa tänään

Luonto-Liitto tiedottaa 16.4.2007

Kansalaisjärjestöjen kierrätysliikkeen järjestämä Nuukuusviikko käynnistyy tänään. Teemaviikolla  pohditaan tänä vuonna erityisesti onnellisuutta ja sitä, miten vähemmällä luonnonvarojen kulutuksellakin voi elää hyvää elämää. Viikon aikana monet eri järjestöt, kirjastot ja koulut järjestävät luonnonvarojen säästöön liittyvää toimintaa eri puolilla Suomea.

"Nuukaileminen, turhasta kulutuksesta karsiminen, ei ole ollenkaan kurjaa eikä hankalaa. Tutkimusten mukaan elintason kasvu ei rajattomasti lisää onnellisuutta, sillä ihmisille tärkeimpiä asioita ei voi hankkia tavaroina. Luonnonvaroja voi myös säästää kuluttamalla palveluihin, kulttuuriin ja muihin aineettomiin hyödykkeisiin", toteaa nuukuusviikon projektisihteeri Katja Ristola.

Nuukuusviikon päätapahtuma avataan kello 11 aikaan Helsingissä Rautatieaseman länsihallissa, jossa muun muuassa Ugandalaistaiteilija Lincoln Kaywa esittelee kierrätysmateriaalien hyödyntämistä käsityössä.  Postitalon Kirjasto kymppiin (Elielinaukio 2 G) avataan nuukuusviikon näyttely kello 14, jolloin kirjailija, poliitikko Osmo Soininvaara kertoo vaurauden ja ajan suhteesta. Lisäksi näyttelyitä ja erilaisia tapahtumia järjestetään eri puolilla kaupunkia koko viikon ajan.

Nuukuusviikon tapahtumat löytyvät osoitteesta http://www.nuukuusviikko.net. Sivuilta löytyy myös kouluille, opintopiireille ja muille kiinnostuneille tarkoitettua opetusmateriaalia. Koulut voivat myös osallistua Kierrätysliikkeen, Uusi Elämä-hankkeen sekä luokanopettajien liiton järjestämään onnellisuutta ja maapallon rajallisuutta käsittelevään kuvataidekilpailuun, jonka osallistumisohjeet löytyvät sivustolta.

Lisätietoja:

Katja Ristola, nuukuusviikon projektisihteeri, puh. 044-5453509
Hanna Kaisa Hellsten, Luonto-Liiton ympäristöpoliittinen sihteeri, puh. 044-257 0174

kuuluu seuraaviin kategorioihin: