Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Nuoret syventyvät vaikuttamiskeinoihin Ympäristötoimintapäivillä

Nuoret syventyvät vaikuttamiskeinoihin Ympäristötoimintapäivillä

Maan suurin ympäristötapahtuma nuorille järjestetään 21.-23. lokakuuta Karjaalla.

Luonto-Liitto tiedottaa 20.10.2011

Ympäristötoimintapäivät – Miljöaktionsdagarna kokoaa noin 140 ympäristöstä kiinnostunutta nuorta eri puolilta maata Lärkkullan kurssikeskukseen käsittelemään yhteiskuntavaikuttamista ja ympäristöaktivismia.

Miksi nuorten pitäisi osallistua vaikuttamiseen? ”Me nuoret sukupolvet olemme tulevaisuutta. 20-30 vuoden sisällä vastuu ympäristön huolehtimisesta on siirtynyt meille, mutta asenteiden muuttaminen alkaa jo nyt. Ympäristötoimintapäivillä omat mielipiteeni ovat selkeytyneet ja olen oppinut tekemään ympäristön kannalta parempia päätöksiä”, sanoo Seppo Aalto, joka on osallistunut Ympäristötoimintapäiville kaksi kertaa aikaisemmin ja on tänä vuonna mukana järjestäjänä.

Ympäristökysymyksiin liittyviä vaikuttamistapoja käsitellään eri näkökulmista yhdeksässä työpajassa. Esimerkiksi ”Taidetta ympäristön puolesta” -työpajassa osallistujat oppivat taiteen mahdollisuuksista vaikuttaa yhteiskunnassa. Tavoitteena on luoda taideteos, joka ottaa kantaa uhatun metsän puolesta. Työpajassa ”No decisions about us without us” osallistujat tutustuvat kansainväliseen ilmastopolitiikkaan ja suomalaiseen päätöksentekoon. Tietoiskujen ja osallistavien harjoitusten pohjalta laaditaan nuorten julistus siitä, miten Suomen tulisi toimia ilmastonmuutoksen torjumiseksi.

Nuortentapahtuman muuta antia ovat muun muassa luontoretket, linturetki, tuulivoimalaitoksella ja ekomaatilalla vierailu, improvisaatioteatteri ja keskusteluryhmät. Lauantai-iltana nuoret voivat lainata "eläviä kirjoja" eli vähemmistöryhmiä edustavia ihmisiä, jotka kertovat lainaajalle elämästään. Mitä ennakkoluuloja esimerkiksi downshiftaaja kohtaa?

Median edustajat ovat tervetulleita seuraamaan tapahtumaa viikonlopun aikana. Olethan yhteydessä meihin etukäteen.

Kaksikielisen tapahtuman pääjärjestäjiä ovat Luonto-Liitto ja Natur och Miljö.

Tapahtumakoordinaattori
Sebastian Köhler