Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Nuoret keskustelevat aktivismista Ympäristötoimintapäivillä 2006

Nuoret keskustelevat aktivismista Ympäristötoimintapäivillä 2006

Luonto-Liitto tiedottaa 1.9.2006

Vuoden suurin nuorten ympäristötapahtuma järjestetään 13.-15.10.2006 Oriveden Opistolla. Ympäristötoimintapäivät – Miljöaktionsdagarna kokoaa 16-20-vuotiaita nuoria ympäri Suomen. Nuoret saavat viikonlopun aikana uutta tietoa ympäristöasioista, eläinten oikeuksista ja globalisaatiosta. Tapahtuman teemana on tänä vuonna ”Maailma muuttuu teoilla”.

Viikonlopun aikana keskustellaan kansalaisaktivismin eri muodoista. ”Millä keinoilla maailma muuttuu” -otsikon alla pohditaan vaikuttamistapojen eettistä hyväksyttävyyttä ja sitä, minkälaisella aktivismilla saadaan aikaan oikeita muutoksia yhteiskunnassa. Keskustelua alustavat Petteri Nisula ja Mikko Metsämäki, jotka ovat tehneet kirjan Aktivistit – Suomalaisten kansalaisliikkeiden tarina.

Ympäristötoimintapäivät avaa filosofi ja aktivisti Thomas Wallgren. Tapahtuman 11 työpajassa käsitellään ajankohtaisia ympäristöaiheita, kuten metsien monimuotoisuutta, ilmastonmuutosta, susien suojelua ja Itämeren tilaa. Työpajojen vetäjät ovat kansalaisjärjestöaktiiveja. Lisäksi tarjolla on luontoretkiä, dokumenttielokuvia ja tutustumista saman henkisiin nuoriin. Cleaning Women -yhtye viihdyttää osallistujia muun muassa kuivaustelineistä rakennetuilla soittimillaan.

Pääjärjestäjinä ovat Luonto-Liitto ja Natur och Miljö. Tapahtumassa ovat mukana myös Animalia, BirdLife Suomi, Dodo, Greenpeace, Maan ystävät, Reilun kaupan puolesta, Suomen luonnonsuojeluliitto, Suomen Ympäristökasvatuksen Seura ja Vegaaniliitto.

Tapahtuma järjestettiin ensimmäistä kertaa syksyllä 2005 nimellä Päivä ympäristöaktivistina – Miljöaktivist för en dag. Silloin tapahtumaan osallistui 120 nuorta ympäri Suomen. Ympäristötoimintapäivät saa taloudellista tukea opetusministeriöltä. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 18.9.

Lisätietoja:

Projektisihteeri Maria Aroluoma