Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Myös nuorten saatava päättää ydinvoiman lisärakentamisesta

Myös nuorten saatava päättää ydinvoiman lisärakentamisesta

Luonto-Liiton liittovaltuusto: Myös nuorten saatava päättää ydinvoiman lisärakentamisesta

Luonto-Liitto tiedottaa 26.3.2001

Uuden ydinvoimalan rakentaminen koskettaa enemmän tulevia sukupolvia kuin nykyisiä päättäjiä. Alaikäiset tai viime vuonna eduskuntavaalien jälkeen täysi-ikäisyyden saavuttaneet eivät ole kuitenkaan olleet valitsemassa kansanedustajia, jotka päättävät viidennen ydinvoimalan rakentamisesta, muistuttaa Luonto-Liiton liittovaltuusto. Luonto-Liiton valtuusto kokoontui viikonloppuna Pohjois-Karjalan Pyhäselässä.

Luonto-Liiton mielestä nuoria koskevia ratkaisuja ei voi tehdä pelkästään teollisuuden lyhytnäköistä etua ajaen, kuuntelematta nuorten omaa mielipidettä. Luonto-Liiton nuoret toivovatkin, että kansanedustajat sanovat "kyllä" kestävälle energiantuotannolle ja "ei" ydinvoimalle.

Luonto-Liiton Savo-Karjalan luontopiiri aloittaa nimien keruun ydinvoiman lisärakentamista vastaan tänään. Nuoret ydinvoimaa vastaan -adressiin kerätään nimiä koko kevään ajan.

Luonto-Liiton mielestä ydinvoiman lisärakentamisesta pitäisi luopua. Ydinvoima sisältää monia ratkaisemattomia ongelmia, kuten uraaninlouhinnan ympäristöhaitat ja ydinjätteen loppusijoitus. Liitto ei halua, että näin suuria ongelmia sysätään tulevien sukupolvien harteille.

Luonto-Liitto on myös huolissaan työpaikkojen vähenemisestä ydinvoiman lisärakentamisen seurauksena.  Uusi ydinvoimalaitosyksikkö syö työpaikkoja syrjäseuduilta ja vaikeuttaa esimerkiksi puuenergian kehittämistä. Ydinvoiman lisärakentaminen hidastaa moderniin, ekologisesti ja sosiaalisesti kestävään energiantuotantoon siirtymistä ja energiansäästöä.

Luonto-Liitto on valtakunnallinen lasten ja nuorten luonnonharrastus- ja ympäristönsuojelujärjestö.

Lisätiedot: Minttu Massinen, Luonto-Liiton Savo-Karjalan luontopiiri, Koulukatu 6 B 19, 57130 Savonlinna, mminttu_ät_hotmail.com, 050 587 6336
pääsihteeri Jouni Nissinen, Luonto-Liitto, Annankatu 26 A 5. krs, 00100 Helsinki, jouni.nissinen_ät_siili.sll.fi, (09) 68 444 234, 040 828 1881

Adressin voi allekirjoittaa myös Luonto-Liiton verkkosivuilla.

kuuluu seuraaviin kategorioihin: , ,