Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Milla -suden lauma herättää keskustelua

Milla -suden lauma herättää keskustelua

Luonto-Liitto tiedottaa 30.10.2002

Luonto-Liiton Susiryhmä toivoo, että keskustelu Suomen susista olisi avointa ja suvaitsevaista. Toivomme että Millan lauma ja sen jälkeläiset saisivat elää rauhassa suden luontaista elämää nyt ja tulevaisuudessakin. Tämän vuoksi järjestämme kaikille avoimen keskustelutilaisuuden Pohjois-Pohjanmaalla Pyhäjoen lukiolla perjantaina 1.11. kello 18 - 21.

Luonto-Liiton Susiryhmän lisäksi tilaisuudessa ovat mukana Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen (RKTL) tutkimusmestari Seppo Ronkainen, Raahen riistanhoitoyhdistyksen puheenjohtaja Eero Tuomaala ja Suomen luonnonsuojeluliiton Kainuun piiristä Kirsi Virtanen. Tilaisuuden puheenjohtajana toimii ympäristökasvattaja Riitta Nykänen.

Millan lauma on herättänyt kiinnostusta ja keskustelua niin paikallisesti kuin valtakunnallisestikin. Suhtautuminen laumaan on ollut ilahduttavan myönteistä ja kiinnostunutta eri tahojen välillä. Esimerkiksi paikallinen riistanhoitoyhdistys on osallistunut lauman radioseurantaan.

Milla -susi radiopannoitettiin RKTL:n nk. pantasudeksi Sotkamossa talvella 2001. Kevättalvella 2002 Milla havaittiin kadonneen Kainuun seudulta ja siirtyneen Pohjois-Pohjanmaalle. Kevään aikana Milla löysi puolison, jonka kanssa se sai pentuja. Vihdoinkin on mahdollista, että Länsi-Suomeen olisi muodostumassa pysyvä susikanta.

Anna Kähkönen, Susiryhmän jäsen, puh. 040-5858524
Sami Säynevirta, Susiryhmän varapuheenjohtaja, puh. 040-5333570, sähköposti: sami.saynevirta(@)pp.inet.fi

kuuluu seuraaviin kategorioihin: ,