Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Millä oikeudella? - Tehotuotannon vastainen mielenilmaus 26.11.

Millä oikeudella? - Tehotuotannon vastainen mielenilmaus 26.11.

Oikeutta Eläimille, Eläinoikeusyhdistys Fauna, Eläinsuojeluliitto Animalia, Vegaaniliitto, Helsingin seudun Maan ystävät ja Luonto-Liitto järjestävät yhteisen tehotuotannon vastaisen mielenosoituksen Helsingissä. Kulkue lähtee lauantaina 26.11. klo 13.00 Kiasmalta ja päätyy kierroksen kautta Narinkkatorille, missä eri yhdistysten edustajat pitävät puheita.

Luonto-Liitto tiedottaa 24.11.2011

”Kuvamateriaalia suomalaisen eläinteollisuuden arjesta julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 2007. Mikään ei ole muuttunut. Millä oikeudella kohtelemme eläimiä tällä tavalla?”, kysyy Anne Nieminen Oikeutta Eläimille -yhdistyksestä.

Oikeutta Eläimille -yhdistyksen mukaan mikään ei muutu niin kauan kuin eläimiä pidetään tuotantokoneina. Eläinoikeusyhdistys Fauna yhtyy Oikeutta Eläimille -yhdistyksen kantaan sekä iloitsee siitä, miten moni on ryhtynyt eettisistä syistä kasvissyöjäksi viimeisimpien vuosien aikana.

”Viime vuonna 20 prosenttia 15-24-vuotiasta naisista kertoi, ettei syö lihaa. Kahta vuotta aiemmin heitä oli ainoastaan kolme prosenttia. Ihmiset ottavat vastuuta kulutusvalinnoistaan, sillä mikään muu ei auta”, kertoo Faunan tiedottaja Vesa Kyllönen.

Eläinsuojeluliitto Animalia kannustaa ihmisiä tekemään yhä useammin eläineettisiä kulutusvalintoja: ”Helppo tapa ottaa kantaa eläinten parempien olojen puolesta on tehdä eläinystävällisiä valintoja kaupoissa ja ravintoloissa. Me kaikki voimme vaikuttaa kulutusvalinnoillamme siihen, minkälaista toimintaa tuemme”, muistuttaa eläinsuojeluliitto Animalian puheenjohtaja Sami Säynevirta.

Monet kasvisruokavalion valinneet ilmoittavat ruokavalionsa erääksi syyksi eläinten huonon kohtelun ja ilmastonmuutoksen. Luonto-Liitto haluaa korostaa tehoeläintuotannon ympäristöhaittoja.

”Eläintuotanto vie tilaa rehukasvien viljelyltä, saastuttaa meriä ja on yksi keskeisin syy ilmastonmuutokseen. Yksilön valintojen tueksi tarvitaan yhteiskunnallista ohjausta kohti ympäristö- ja eläinystävällistä ruokaa. Esimerkiksi lihalle ja juustolle voidaan asettaa ympäristövaikutusten mukaan porrastettu haittavero polttoaineiden, tupakan ja alkoholin tapaan. Kouluissa taas tarvitaan lisää kasvisruokapäiviä,” toteaa Luonto-Liiton pääsihteeri Leo Stranius.

Yhteystiedot:

Anne Nieminen, Oikeutta Eläimille -yhdistyksen tiedottaja, puh. 046 621 9765
Vesa Kyllönen, Eläinoikeusyhdistys Fauna ry:n tiedottaja, puh. 044 990 1600
Sami Säynevirta, Animalian puheenjohtaja puh. 040 5333 570
Leo Stranius, Luonto-Liiton pääsihteeri, puh. 040 754 7371
Heta-Liina Hannula, Helsingin Maan ystävien puheenjohtaja, puh. 040-5011724

1) Lihatiedotuksen Suomen Gallupilla teettämä tutkimus.