Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Mielenosoitus yhdistää rauhan- ja ympäristöväen

Mielenosoitus yhdistää rauhan- ja ympäristöväen

Perjantaina 24. lokakuuta Helsingissä järjestetään YK:n päivänä yhteinen ympäristö- ja rauhanliikkeiden mielenosoitus. Kokoontuminen tapahtuu kello 16 Eduskuntatalolla, josta mielenosoituskulkue lähtee liikkeelle kello 17. Kulkue kiertää keskustassa Mannerheimintien, Aleksanterinkadun, Mikonkadun ja Kaivokadun kautta. Osana tapahtumaa ympäristö- ja rauhanjärjestöt nostavat esille ajankohtaisia vaatimuksia.
Mielenosoitus yhdistää rauhan- ja ympäristöväen

Kuva: Sonja Martikainen

Luonto-Liitto tiedottaa 23.10.2014

Ympäristöjärjestöt vaativat, että ongelmalliset kaivos- ja kaivannaishankkeet on pysäytettävä sekä soidensuojeluohjelma toteutettava viipymättä.

"Emme hyväksy uhanalaisen suoluonnon käyttämistä poliittisena pelinappulana. Vaadimme, että hallitus huolehtii soidensuojelun täydennysohjelman toteutuksesta hallitusohjelmassa sovitulla tavalla, vuosia kestäneen asiantuntijavalmistelun mukaisesti", kommentoi Luonto-Liiton toiminnanjohtaja Leo Stranius.

"YK-päivänä on tärkeä muistuttaa, että rauhaa rakennetaan yhteistyöllä, ei sotilasliitoilla ja militarismilla. Ilmastonmuutos ja luonnonvarojen liikakulutus ovat suuria globaaleita turvallisuuskysymyksiä, joita ei ratkota sotilaallisesti. Päinvastoin, asevarusteluun käytettyjä resursseja tulee siirtää näiden kaikkia maailman asukkaita koskevien ongelmien ratkaisemiseksi", toteaa Rauhanliiton toiminnanjohtaja Laura Lodenius.

"Ympäristötuhojen taustalla on pitkälti kestämätön, epätasa-arvoiseen ylikulutukseen ja talouskasvun pakkoon perustuva yhteiskuntajärjestelmämme. Sotateollisuus on luonnonvarojen tuhlauksen ja elämän epäkunnioituksen synkimpiä ilmentymiä, ja kaikki panostus siihen on pois akuuttien ongelmien ratkaisemisesta", sanoo Maan ystävien puheenjohtaja Angi Mauranen.

Tapahtuma Facebookissa.

Lisätiedot:

Leo Stranius
toiminnanjohtaja, Luonto-Liitto
puh. 040 754 7371
leo.stranius(at)luontoliitto.fi 

Otto Bruun
suojeluasiantuntija, Suomen luonnonsuojeluliitto
puh. 050 345 4411
otto.bruun(at)sll.fi

Angi Mauranen
puheenjohtaja, Maan ystävät
puh. 040 520 7537
angi.mauranen(at)maanystavat.fi

Sara Korhonen
ICAHD Finland
puh. 050 3409660
sara.korhonen(at)gmail.com

Tuuli Vuori
tiedottaja, Suomen Rauhanliitto
puh. 040 099 8275
tiedotus(at)rauhanliitto.fi

 Tiedote 23.10.2014

kuuluu seuraaviin kategorioihin: ,