Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Mielenosoitus yhdistää rauhan- ja ympäristöväen

Mielenosoitus yhdistää rauhan- ja ympäristöväen

Perjantaina 24. lokakuuta Helsingissä järjestetään YK:n päivänä yhteinen ympäristö- ja rauhanliikkeiden mielenosoitus. Kokoontuminen tapahtuu kello 16 Eduskuntatalolla, josta mielenosoituskulkue lähtee liikkeelle kello 17. Kulkue kiertää keskustassa Mannerheimintien, Aleksanterinkadun, Mikonkadun ja Kaivokadun kautta. Osana tapahtumaa ympäristö- ja rauhanjärjestöt nostavat esille ajankohtaisia vaatimuksia.
Mielenosoitus yhdistää rauhan- ja ympäristöväen

Kuva: Sonja Martikainen

Luonto-Liitto tiedottaa 23.10.2014

Ympäristöjärjestöt vaativat, että ongelmalliset kaivos- ja kaivannaishankkeet on pysäytettävä sekä soidensuojeluohjelma toteutettava viipymättä.

"Emme hyväksy uhanalaisen suoluonnon käyttämistä poliittisena pelinappulana. Vaadimme, että hallitus huolehtii soidensuojelun täydennysohjelman toteutuksesta hallitusohjelmassa sovitulla tavalla, vuosia kestäneen asiantuntijavalmistelun mukaisesti", kommentoi Luonto-Liiton toiminnanjohtaja Leo Stranius.

"YK-päivänä on tärkeä muistuttaa, että rauhaa rakennetaan yhteistyöllä, ei sotilasliitoilla ja militarismilla. Ilmastonmuutos ja luonnonvarojen liikakulutus ovat suuria globaaleita turvallisuuskysymyksiä, joita ei ratkota sotilaallisesti. Päinvastoin, asevarusteluun käytettyjä resursseja tulee siirtää näiden kaikkia maailman asukkaita koskevien ongelmien ratkaisemiseksi", toteaa Rauhanliiton toiminnanjohtaja Laura Lodenius.

"Ympäristötuhojen taustalla on pitkälti kestämätön, epätasa-arvoiseen ylikulutukseen ja talouskasvun pakkoon perustuva yhteiskuntajärjestelmämme. Sotateollisuus on luonnonvarojen tuhlauksen ja elämän epäkunnioituksen synkimpiä ilmentymiä, ja kaikki panostus siihen on pois akuuttien ongelmien ratkaisemisesta", sanoo Maan ystävien puheenjohtaja Angi Mauranen.

Tapahtuma Facebookissa.

Leo Stranius