Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Mielenosoitus Helsingin metsien ja viheralueiden puolesta 26.10.

Mielenosoitus Helsingin metsien ja viheralueiden puolesta 26.10.

Helsingin yleiskaavaehdotus uhkaa kaupunkiluonnon monimuotoisuutta ja kaupunkilaisten virkistysalueita, mukaan lukien merkittäviä kulttuuriympäristöjä.
Mielenosoitus Helsingin metsien ja viheralueiden puolesta 26.10.

Kuva: Kati Tuomaala

Kaupungin kasvaessa luontoalueiden ja virkistysalueiden merkitys kasvaa entisestään. Helsinki voi kasvaa kaupunkina, vaikka se ei levittäytyisi arvokkaille luonto- ja kulttuurialueille.

Yleiskaavaehdotuksen voimaantulo on enää kaupunginvaltuustosta kiinni. Kaupunginvaltuusto käsittelee kaavaehdotusta keskiviikkona 26.10., jolloin järjestetään mielenosoitus klo 15-17.30 Senaatintorilla, valtuuston sisäänkäynnin (Aleksanterinkatu 20) edessä. Valtuustoryhmät on kutsuttu paikalle klo 15.30. Ennen mielenilmausta paikalla on infoteltta, jossa kaupunkiluontoa puolustavat tahot jakavat tietoa yleiskaavaehdotuksen vaikutuksista. Tule mukaan puolustamaan Helsingin metsiä ja viheralueita!

Kokoontuminen jatkuu valtuuston kokouksen seuraamisella "leiritulilla" Senaatintorilla. Ota lämmintä varustetta, kynttilöitä ja valoja sekä iloista mieltä mukaan. Sytytämme kynttilät Helsingin viheralueiden puolesta.

Mielenosoituksen järjestää Luonto-Liiton metsäryhmä yhdessä Helsingin viheralueita puolustavien ryhmien kanssa. Mukana ovat muun muassa Keskuspuistoryhmä, Kansallinen kaupunkipuisto Helsinkiin! -liike, Pro Tuomarinkylä, Vartiosaariseura, Laajasalo-Degerö Seura r.y., Stansvikin kyläyhdistys ry, Vuosaari-Seura ry ja Malmin lentokentän ystävät ry.

19.10.2016

kuuluu seuraaviin kategorioihin: , , ,