Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Mielenilmaus jatkuu Oulun Sanginjoen metsässä

Mielenilmaus jatkuu Oulun Sanginjoen metsässä

Oulun Sanginjoen ulkometsässä eilen 24.1. alkanut mielenosoitus jatkuu edelleen. Alueen metsien hakkuut ovat olleet keskeytyksissä tiistaiaamupäivästä lähtien. Suojelivat jatkavat tilanteen seuraamista maastossa. Poliisi on käynyt paikalla kahdesti ja ohjeistanut mielenosoittajia.

Luonto-Liitto tiedottaa 25.1.2012

Parinkymmenen mielenosoittajan joukko vietti eilisen päivän Sanginjoen Muuraiskankaan metsässä. Oulun kaupungintalon eteen kokoontui iltapäivällä noin 80 mielenosoittajaa kertomaan päättäjille terveisensä ennen kaupunginhallituksen kokousta. Suojelijat vetoavat Oulun kaupunkiin Sanginjoen ulkometsän hakkuista luopumiseksi.

- Oululaisilla päättäjillä olisi nyt oivallinen tilaisuus näyttää esimerkkiä siitä, miten hyvin asukkaita kuunnellaan kaupunkimetsien käytön suunnittelussa. Nähtäväksi jää, ymmärtävätkö he tämän tilaisuuden käyttää, toteaa Kirsi Eskelinen Luonto-Liiton Pohjois-Suomen piiristä.

- Tunnelma on ollut todella hyvä, ja ihmisiä on osallistunut eilisen metsämielenosoituksiin historiallisen suuri määrä, kertoo Luonto-Liiton metsäryhmän puheenjohtaja Tiina Jalkanen.

Oulun kaupungin omistama Sanginjoen ulkometsä on luonto- ja virkistysarvoiltaan Etelä-Suomen kansallispuistojen veroinen. Se sopisi kansallispuistoksi niin kokonsa, metsien laadun kuin retkeilyrakenteiden laajuudenkin perusteella. Alueella elää myös runsaasti uhanalaista metsälajistoa. Useat oululaiset järjestöt ovat esittäneet Sanginjoen kansallispuiston perustamista.

Lisätietoja:

Tiina Jalkanen, puheenjohtaja, Luonto-Liiton metsäryhmä, p. 040 8315 861 (maastossa)
Kirsi Eskelinen, Luonto-Liiton Pohjois-Suomen piiri, p. 040 5435 976

Linkkejä:

- Sanginjoki-blogissa ajankohtaista materiaalia: sanginjoki.wordpress.com

- Luonto-Liiton tiedote 24.1.2012 "Sanginjoen metsiä puolustetaan mielenosoituksin" http://www.luontoliitto.fi/ajankohtaista/tiedotteet/sanginjoen-metsia-puolustetaan-mielenosoituksin-511

- Luonto-Liiton tiedote 23.1.2012 “Oulun kaupunki tuhoaa kansallispuistoksi ehdotettua metsää” http://www.luontoliitto.fi/ajankohtaista/tiedotteet/oulun-kaupunki-tuhoaa-kansallispuistoksi-510

- Kuvia alueelta ja 24.1. mielenosoituksesta

- Oulun luonnonsuojeluyhdistyksen Sanginjoki-sivu (sis. kartta)

-YLE Oulun uutinen "Mielenosoittajat keskeyttivät hakkuut Oulun Sanginjoella"

kuuluu seuraaviin kategorioihin: , ,