Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Metsäyhtiö Tornator tuhoaa korvaamatonta metsäaluetta

Metsäyhtiö Tornator tuhoaa korvaamatonta metsäaluetta

Metsäyhtiö Tornator hakkaa parhaillaan keskeisimpiä osia Etelä-Karjalan viimeisestä metsämantereesta. Luonto-Liitto ja Etelä-Karjalan luonnonsuojelupiiri vaativat näiden hakkuiden keskeyttämistä välittömästi. Tornator tuhoaa tietoisesti huomattavia luontoarvoja.

Luonto-Liitto tiedottaa 10.11.2010

Luonto-Liitto, Suomen luonnonsuojeluliitto ja Greenpeace ovat esittäneet useaan otteeseen kyseisen Tornatorin omistaman metsäalueen suojelemista.

Tornator pääsi tämän vuoden elokuussa Ympäristöministeriön kanssa sopimukseen osasta alueen suojelua. Hienosti alkanut suojeluprosessi vesittyy nyt kuitenkin pahasti hakkuiden vuoksi.

– Torsansalo on Etelä-Suomen mittakaavassa korvaamaton alue, jolla elää myös alueellisesti uhanalainen kuukkeli. Hakkuut katkaisevat tärkeän metsäisen yhteyden Karjalan kannaksen ja Etelä-Savon suojelualueiden välillä, sanoo Etelä-Karjalan luonnonsuojelupiirin metsävastaava Anitta Miikkulainen.

Ympäristöjärjestöt esittivät vuoden 2009 joulukuussa Tornatorille ja UPM-Kymmenelle 77 metsäalueen suojelua eri puolilla Etelä-Suomea. UPM-Kymmene päättikin laittaa kaikki toimenpiteet jäihin näillä alueilla tämän vuoden alusta alkaen.

– Etelä-Suomen metsien uhanalaisuuden tila on niin hälyyttävä, että kaikkien metsänomistajatahojen suojelupanosta tarvitaan. UPM-Kymmene suhtautuu suojeluesitykseemme vakavasti. Toisin on metsäyhtiö Tornatorin laita, harmittelee metsävastaava Mari E. Niemi Luonto-Liitosta.


Lisätietoja:

Mari E. Niemi, Luonto-Liiton metsävastaava, 050-3224363
Anitta Miikkulainen, Etelä-Karjalan luonnonsuojelupiirin metsävastaava, 044-0505765

Kuvia meneillään olevista hakkuista
http://juuti.pp.fi/Myrskytuhot/jarjestorajaus/viitalampi-etela-a/
http://juuti.pp.fi/Myrskytuhot/jarjestorajaus/viitalampi-etela-b/
http://juuti.pp.fi/Myrskytuhot/jarjestorajaus/viitalampi-etela-c/

Kohteen suojeluesitys
http://forestinfo.fi/etelasuomi/yhtiot/kohteet/044_torsansalon_metsat_ruokolahti_tornator.htm

kuuluu seuraaviin kategorioihin: ,