Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Metsähallitus aikoo jatkaa hakkuita turvaohjeistaan huolimatta

Metsähallitus aikoo jatkaa hakkuita turvaohjeistaan huolimatta

METSÄHALLITUS AIKOO JATKAA HAKKUITA TURVAOHJEISTAAN HUOLIMATTA

Luonto-Liitto tiedottaa 7.1.2002

POLIISIT VALVOMAAN AARNIOMETSÄN HAKKUITA?

Metsähallitus aikoo jatkaa aarniometsän hakkuita Taivalkosken Hämeenvaarassa. Valtion liikelaitos Metsähallituksen aiempien ohjeiden mukaan monitoimikoneen on lopetettava hakkuutyöt, mikäli tietyn turvasäteen sisäpuolella on ihmisiä, ts. vaaratilanne on mahdollinen. Hämeenvaaralla valtion liikelaitos on ilmoittanut aikovansa jatkaa hakkuita, vaikka paikalle on leiriytynyt metsäaktivisteja.

Hämeenvaaran hakkuut keskeytetty jo kuudennen kerran vuoden sisällä

Joukko Luonto-Liiton metsäaktivisteja leiriytyi tänä aamuna Metsähallituksen hakkuualueelle. Edellisen kerran Luonto-Liitto protestoi alueen hakkuita vastaan syyskuussa.

Metsähallitus uhkailee myös kutsuvansa poliisit varmistamaan Hämeenvaaran aarniometsän hakkuiden onnistumisen. Valtioneuvosto on edellyttänyt Metsähallitukselta Hämeenvaaran luontoarvojen turvaamista vanhojen metsien suojelupäätöksen yhteydessä.

Metsähallituksen hakkuissa Pohjois-Suomen aarniometsissä katoaa jatkuvasti arvokasta vanhan metsän elinympäristöä, jota on kaikkien ekologisten arvioiden mukaan jo nyt liian vähän. Laitoksen ylisuuri tuottotavoite ei salli joustoa edes uhanalaisten lajien tai matkailuyrittäjille ja metsien virkistyskäyttäjille erityisen tärkeiden metsien hakkuissa.

Lisätietoja maastosta:
Olli Manninen / Juho Lintu p. 050-5940429, 040-549 1597, 050-596 8584, 040-769
6240

kuuluu seuraaviin kategorioihin: ,