Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Metsähallituksen linjamuutos: Aarniometsää hakataan vaikka poliisivartiossa

Metsähallituksen linjamuutos: Aarniometsää hakataan vaikka poliisivartiossa

METSÄHALLITUKSEN LINJAMUUTOS:
AARNIOMETSÄÄ HAKATAAN VAIKKA POLIISIVARTIOSSA

Luonto-Liitto tiedottaa 8.1.2002

Valtion liikelaitos Metsähallituksen aarniometsähakkuut Taivalkosken Hämeenvaaralla jatkuvat. Alueelle saapui tänään kutsusta useita poliisiautoja valvomaan uhanalaisen metsäluonnon tuhoamisen onnistumista.

1990-luvulla Metsähallitus julisti johtaja Eero Tillin suulla, että laitos "ei hakkaa poliisivartion turvin". Tämän päivän tapahtumat kertovat Metsähallituksen linjan muuttuneen.

Myös omien turvaohjeiden noudattaminen horjuu. Metsähallituksen aiempien ohjeiden mukaan monitoimikoneen on lopetettava hakkuutyöt, mikäli tietyn etäisyyden sisäpuolella on ihmisiä, ts. vaaratilanne on mahdollinen. Hämeenvaaralla hakkuita on aiottu jatkaa alueelle leiriytyneistä metsäaktivisteista huolimatta.

Hämeenvaaran hakkuut keskeytetty jo kuudennen kerran vuoden sisällä

Joukko Luonto-Liiton metsäaktivisteja leiriytyi eilen aamulla Metsähallituksen hakkuualueelle. Edellisen kerran Luonto-Liitto protestoi alueen hakkuita vastaan syyskuussa. Valtioneuvosto on edellyttänyt Metsähallitukselta Hämeenvaaran luontoarvojen turvaamista vanhojen metsien suojelupäätöksen yhteydessä.

Metsähallituksen hakkuissa Pohjois-Suomen aarniometsissä katoaa jatkuvasti arvokasta vanhan metsän elinympäristöä, jota on kaikkien ekologisten arvioiden mukaan jo nyt liian vähän. Laitoksen ylisuuri tuottotavoite ei salli joustoa edes uhanalaisten lajien tai matkailuyrittäjille ja metsien virkistyskäyttäjille erityisen tärkeiden metsien hakkuissa.

Lisätietoja maastosta:
Olli Manninen p. 050-5940 429, 040-7642 577