Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Me voimme vielä pysäyttää ydinvoiman lisärakentamisen

Me voimme vielä pysäyttää ydinvoiman lisärakentamisen

Eduskunnan päätös sallia kahden uuden ydinreaktorihankkeen aloittaminen on voitto ydinteollisuuden lobbareille ja karvas tappio demokratialle sekä tuleville sukupolville. Uusien ydinvoimaloiden rakennustöiden aloittaminen on kuitenkin pitkän matkan päässä. Mitä me voimme tehdä?

Luonto-Liitto tiedottaa 1.7.2010

Suurin kysymysmerkki ydinvoiman lisärakentamisessa on investointipäätös. Uuden ydinvoimalan tilaaminen maksaisi vähintään kaksi kertaa niin paljon kuin Olkiluoto 3:n, ja taloudelliset riskit tilaajalle olisivat suuremmat. Investointipäätöksen tekevät TVO:n ja Fennovoiman osakkaat, joista noin puolet on julkisessa omistuksessa olevia yhtiöitä. Meidän tehtävämme on vaikuttaa osakkaisiin, jotta ne vetäytyisivät riskialttiista hankkeesta ja satsaisivat turvalliseen energiaan.

Huhtikuussa 2011 valitaan uusi eduskunta ja uusi hallitus. Ne päättävät Fortumin ydinvoimaluvasta, ydinjätehaudan rakentamisluvasta sekä mahdollisten uusien reaktorien rakentamisluvista.

Seuraavaan eduskuntaan täytyy saada enemmän turvallisten energiaratkaisujen puolustajia, vähemmän reaktoreiden halaajia. Jo yli 33 000 ihmistä on tehnyt sitoumuksen äänestää ydinvoiman vastustajaa – tee sinäkin: www.ydinvoima.fi

Suurkiitos kaikille kampanjaan tähän asti osallistuneille. Kampanja näkyi ja kuului kansanedustajille ja mediassa ollen yksi näyttävimpiä ja energisimpiä Suomessa ympäristön puolesta tehtyjä kampanjoita. Me teimme kaiken, minkä osasimme ja voimme. Nyt on aika nauttia kesästä, mutta jo syksyllä alamme rakentaa kampanjaa uudelleen. Suomi ansaitsee turvallisia energiaratkaisuja.

Terveisin,

Maria Nuutinen