Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Maksuton aamupala pyöräilijöille maailman ympäristöpäivänä 5.6.

Maksuton aamupala pyöräilijöille maailman ympäristöpäivänä 5.6.

Kuva: SXC

Luonto-Liitto tiedottaa 3.6.2013

Helsingin Polkupyöräilijät (HePo), Oranssi, Luonto-Liitto, Reilu kauppa ry ja Tour de Helsinki -pyöräilytapahtuma järjestävät Aamupalaa työmatkapyöräilijöille –tapahtuman Maailman ympäristöpäivänä 5.6. Sörnäisten rantatien varteen Suvilahden sisäänajon kohdalle perustetaan aamupalapiste, jossa pyöräilijöille jaetaan kello 7.00-9.00 sämpylöitä sekä kahvi- ja teeannoksia. Lisäksi paikalla öljytään ketjuja, pumpataan renkaita ja annetaan pyöräilyvinkkejä.

”Pyöräily on päästötön tapa liikkua, eikä se aiheuta melua. Pyörällä liikkuminen vie huomattavasti vähemmän tilaa kuin autoilu. Pyöräväylien rakentamisessa tarvitaan merkittävästi vähemmän luonnonvaroja, kuin autoteiden rakentaminen vaatii. Maailman ympäristöpäivä onkin oivallinen ajankohta kannustaa ihmisiä valitsemaan pyörä liikkumisvälineekseen”, toteaa Helsingin Polkupyöräilijöiden puheenjohtaja Janne Nurminen.

Maailman ympäristöpäivän teemana on ruokahävikin vähentäminen. Aamupalan jakamisella pyöräilijöille viestitetään, että ruoka- ja liikkumisvalinnat ovat arkipäivän tekoja, joilla jokainen voi helposti pienentää ympäristökuormitustaan ja parantaa hyvinvointiaan.

”Pyöräily on mitä mainiointa hyötyliikuntaa. Helsingin pyöräilymahdollisuudet paranevat koko ajan ja työmatkat taittuvat nopeasti lähes ympäri vuoden. Sekä oma keho että ympäristö kiittävät”, painottaa Tuomas Pernu, Tour de Helsinki -pyöräilytapahtuman johtaja.

Tapahtumapaikka kartalla: http://bit.ly/Kd4URn

Lisätietoja: