Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Mainoskupla-vastamainosnäyttely huipentuu Älä osta mitään -päivään

Mainoskupla-vastamainosnäyttely huipentuu Älä osta mitään -päivään

Joulun kulutusjuhlan alla, perjantaina 26.11. vietetään kansainvälistä Älä osta mitään -teemapäivää. Tänä vuonna Älä osta mitään -päivän ytimessä ovat vihreän mainonnan kritiikki ja vastamainoskilpailu Mainoskupla, joka järjestettiin nyt kuudetta kertaa yhteistyössä Voima-lehden kanssa.

Luonto-Liitto tiedottaa 22.11.2010

Mainoskupla-kilpailun parhaita töitä vuosien varrelta on koottu vastamainosnäyttelyksi Lasipalatsin Akkuna-galleriaan (Simonkatu 1, Helsinki). Mainoskupla puhkeaa -näyttelyn avajaisia vietetään tiistaina 23.11. klo 12. Näyttely on avoinna sunnuntaihin 28.11. saakka joka päivä klo 12-18.

Älä osta mitään -päivänä klo 18 näyttelytilassa julkistetaan tämän vuoden Mainoskupla-kilpailun voittajat. Tiedotusvälineiden edustajat ovat tervetulleita molempiin tilaisuuksiin.

Kaikenikäisille avoimen Mainoskupla-kilpailun teemana oli tänä vuonna ”Kirkkaanvihreät arvot”, millä haluttiin kohdistaa huomio mainonnan viherpesuihin ja näennäisiin ekotekoihin.

– Kuluttajan on vaikea hahmottaa eroa ekologisten tuotteiden ja vihreäksi maalattujen mainospuheiden välillä. Täytyy myös miettiä, voiko kuluttaminen ylipäätään ikinä olla ekologista, muistuttaa kestävän kulutuksen asiantuntija Titta Lassila Luonto-Liitosta.

Älä osta mitään -päivää vietetään joka vuosi marraskuun viimeisenä perjantaina. Luonto-Liiton organisoima ja useiden järjestöjen tukema Älä osta mitään -päivä haastaa pohtimaan kulutustottumuksiamme ja ottaa kantaa kulutuskulttuurimme kestämättömyyteen niin ympäristön kuin ihmisten onnellisuuden kannalta.

Älä osta mitään -päivänä järjestetään tapahtumia ympäri maan, muun muassa tavaranvaihtotoreja Jyväskylässä, Porissa ja Tampereella. Tarkemmat tapahtumatiedot löytyvät osoitteesta www.alaosta.fi.

Älä osta mitään -päivän verkkosivut: www.alaosta.fi
Facebook-sivu: www.facebook.com/alaosta

Titta Lassila