Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Mainoskupla -vastamainoskilpailussa ammattilaissarja

Mainoskupla -vastamainoskilpailussa ammattilaissarja

Luonto-Liitto tiedottaa 22.9.2006

Älä osta mitään –päivän verkosto järjestää toista kertaa vastamainoskilpailun. Mainoskupla-kilpailussa on tänä vuonna ensimmäistä kertaa oma sarjansa myös ammattilaisille.

Kilpailutyö voi olla mainosjuliste, mainoselokuva, -animaatio tai mainosmusiikkia. Parhaat työt palkitaan lahjakorteila kulttuuritapahtumiin. Lisätietoa Mainoskupla- kilpailusta löytyy osoitteesta www.mainoskupla.fi

Tuomareina toimivat Kaj Stenvall, kansalaisaktivisti Elina Mikola, Markkinointi&Mainonta –lehden toimittaja Mikko Metsämäki, vastamainoksia suunnitteleva Jari Tamminen Voima –lehdestä sekä Papper –lehden päätoimittaja Calle Haglund.

Viime vuonna haasteeseen kilpailuun osallistui 32 työtä. Voittajana palkittiin teologian opiskelija Jussi Kosken joulun ajan kulutusta kritisoiva mainosvideo ”Elämä on ilmaista”. Kilpailutyöt ovat nähtävissä kampanjasivuilla.

Vastamainokset ovat usein oikeista mainoksista ideansa saavia pilamainoksia, joissa käytetään mainosmaailman keinoja mutta kritisoidaan esimerkiksi mainonnan maailmankuvaa, tiettyjä brändejä tai yhtiöitä. Vastamainosten avulla otetaan kantaa kaupallisen kulttuurin ongelmiin mainonnan omia välineitä hyödyntämällä.

Laura Manninen, tiedottaja, Luonto-Liitto, 050 3031840

Hanna Kaisa Hellsten, ympäristöpoliittinen sihteeri, Luonto-Liitto, 09 – 68 444 233, 040 2570174

Jari Tamminen, Voima-lehti, 050 331 4357

kuuluu seuraaviin kategorioihin: