Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Mainoskupla puhkesi taas

Mainoskupla puhkesi taas

Vastamainoskilpailu Mainoskuplan voittaja julkistettiin 30.11. Älä osta mitään -päivän tapahtumassa Helsingissä. Vastamainokset ovat oikeista mainoksista ideansa saavia parodioita, jotka ottavat kantaa kaupallisen kulttuurin ongelmiin kritisoiden mainosten tuputtamaa maailmankuvaa.

Luonto-Liitto tiedottaa 30.11.2012

Töitä palautettiin 24 kappaletta, ja kärkikolmikkoon päätyi kaksi videota ja yksi juliste. Lisäksi erityismaininnan sai yksi julistetyö. Vuoden 2012 Mainoskuplan voittaja on työryhmä Mambaliiton “Ilkeä – Pannaan halvalla” -videotyö, toiseksi tuli Jana Balušíkován juliste “I’m growing it” ja kolmannen sijan saavutti työryhmä Mudvertising Groupin videotyö “Mega Nyyh”. Lisäksi erityismaininnan sai Mikko Metson juliste “Tulvivaara 2012”.

Ronski ja sopivan röyhkeä voittajatyö “Ilkeä - Pannaan halvalla” herätti tunteita ja ajatuksia tuomaristossa.

Kaisa Leka kommentoi työtä: “Taidokas, oikeasti parodioidun yrityksen mainoksen näköinen mainos ja selkeä, napakka sanoma”. Rakel Liekki kehui mainosta pysäyttäväksi juuri ronskin kielenkäyttönsä vuoksi. Klaus Welp kuvasi mainosta hauskaksi ja hyväksi parodiaksi ja napakaksi teokseksi. Taija Rinne kehui myös työn humoristisuutta: “Ainoa mainos, jolle oikeasti nauroin ääneen”.

Vastamainoskilpailu Mainoskupla haastaa kritisoimaan kulutuskulttuuria huumorilla ja mainosmaailman omalla kielellä. Kilpailua tuomaroivat sarjakuvapiirtäjä-graafikot Kaisa Leka ja Milla Paloniemi, kuvataiteilija Rakel Liekki, graafinen suunnittelija Klaus Welp sekä Luonto-Liiton viestintäpäällikkö Taija Rinne.

Voittajatyöt julkaistaan perjantai-iltapäivän aikana Mainoskuplan sivuilla osoitteessa: www.mainoskupla.fi.

www.alaosta.fi
www.mainoskupla.fi