Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Mainoskupla-kilpailussa etsitään parasta vastamainosta

Mainoskupla-kilpailussa etsitään parasta vastamainosta

Luonto-Liitto tiedottaa 11.8.2008

Luonto-Liitto ja Voima-lehti järjestävät Mainoskupla-vastamainoskilpailun tänä vuonna jo neljättä kertaa. Kilpailussa on avoin sarja sekä oma sarjansa ammattilaisille ja alan opiskelijoille. Mainoskuplan suosio on kasvanut vuosi vuodelta, ja viime vuonna kilpailuun osallistui 136 riemukasta työtä.

Kilpailuaika päättyy 27.10. Jatkoon valitut työt julkistetaan 17.11. ja voittajat Älä osta mitään -päivän aattona 27.11. Yleisö pääsee tänä vuonna ensimmäistä kertaa äänestämään omaa suosikkiaan.

Tuomareina toimivat kuvataiteilija Katja Tukiainen, muusikko Risto Ylihärsilä Risto-yhtyeestä, Markkinointi&Mainonta-lehden toimittaja Mattias Erkkilä, Voima-lehden ja adbusters-finlandin AD/valokuvaaja Klaus Welp, kansalaisaktivisti ja ympäristöpolitiikan tutkija Annukka Berg sekä yhteisö- ja markkinointivastaava Sasu Halme Floobs-nettiTV:stä.

Vastamainokset ovat usein oikeista mainoksista ideansa saavia pilamainoksia. Niissä käytetään mainosmaailman keinoja, mutta kritisoidaan samaan aikaan mainonnan maailmankuvaa, tiettyjä brändejä tai yhtiöitä. Vastamainosten avulla otetaankin kantaa kaupallisen kulttuurin ongelmiin mainonnan omia välineitä hyödyntämällä.

Kilpailutyö voi olla mainosjuliste, mainoselokuva, -animaatio tai mainosmusiikkia. Parhaat työt palkitaan maineella, kunnialla ja näkyvyydellä sekä lahjakorteilla kulttuuritapahtumiin.

Aikaisempia kilpailutöitä sekä lisätietoa kilpailusta voi käydä katsomassa osoitteessa www.mainoskupla.fi. Viime vuonna avoimen sarjan voitti 16-vuotias Jenni Oranen kilpailutyöllään “Raasioinen”. Ammattilaissarjan voittivat Terhi Korhonen ja Ville Salonen työllään “Itämeri”.

Mainoskupla-kilpailu on osa Älä osta mitään –päivää. Jo perinteeksi muodostuneen kansainvälisen teemapäivän tarkoituksena on haastaa ihmiset punnitsemaan jokapäiväisiä valintojaan viettämällä vuorokausi hankkimatta tavaraa ja käyttämättä rahaa. Suomessa Älä osta mitään -päivää vietetään joulusesongin keskellä perjantaina 28. marraskuuta.

Laura Manninen, tiedottaja, laura.manninen_ät_luontoliitto.fi, 050 3031840

www.mainoskupla.fi