Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Mainoskupla-kilpailussa etsitään parasta vastamainosta

Mainoskupla-kilpailussa etsitään parasta vastamainosta

Luonto-Liitto tiedottaa 24.9.2007

Luonto-Liitto ja Voima-lehti järjestävät Mainoskupla-vastamainoskilpailun tänä vuonna jo kolmatta kertaa. Kilpailussa on sekä avoin sarja että oma sarjansa ammattilaisille ja alan opiskelijoille. Viime vuonna haasteeseen vastasi lähes 100 innovatiivista ja kantaaottavaa työtä.

Kilpailuaika päättyy 30.10. Tuomareina kilpailussa toimivat sarjakuvapiirtäjä Kaisa Leka, sanaseppo ASA, Markkinointi&Mainonta –lehden toimittaja Mattias Erkkilä, Papper-lehden päätoimittaja Jeanetta Öhman ja Voima-lehden AD Klaus Welp.

Vastamainokset ovat usein oikeista mainoksista ideansa saavia pilamainoksia. Niissä käytetään mainosmaailman keinoja, mutta kritisoidaan samaan aikaan mainonnan maailmankuvaa, tiettyjä brändejä tai yhtiöitä. Vastamainosten avulla otetaankin kantaa kaupallisen kulttuurin ongelmiin mainonnan omia välineitä hyödyntämällä. Suomessa vastamainoksien suunnittelussa ja julkaisussa on kunnostautunut Voima-lehti.

Kilpailutyö voi olla mainosjuliste, mainoselokuva, -animaatio tai mainosmusiikkia. Parhaat työt palkitaan maineella, kunnialla ja näkyvyydellä sekä lahjakorteilla kulttuuritapahtumiin.

Aikaisempia kilpailutöitä sekä lisätietoa itse kilpailusta voi käydä katsomassa osoitteessa http://www.mainoskupla.fi. Viime vuonna ammattilaissarjassa parhaana työnä palkittiin Kai Seppäsen työ "Korkoa", ja avoimen sarjan ensimmäisen sijan vei Antti Kantolan IHKU-kataloogi. Kunniamaininnat myönnettiin Kai Seppäsen työlle "Salt & Fat" ja Jan Rosströmin työlle "Bogus".

Mainoskupla-kilpailu on osa Älä osta mitään –päivää. Jo perinteeksi muodostuneen kansainvälisen teemapäivän tarkoituksena on haastaa ihmiset punnitsemaan jokapäiväisiä valintojaan viettämällä vuorokausi hankkimatta tavaraa ja käyttämättä rahaa. Suomessa Älä osta mitään -päivää vietetään joulusesongin keskellä perjantaina 30. marraskuuta.

Marianne Mäkinen, Älä osta mitään -päivän koordinaattori, marianne.makinen_ät_luontoliitto.fi, 044 0155963

Laura Manninen, tiedottaja, laura.manninen_ät_luontoliitto.fi, 050 3031840

Klaus Welp, AD Voima-lehti, klaus.welp_ät_voima.fi