Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Mainoskupla-kilpailun yleisöäänestys avautunut

Mainoskupla-kilpailun yleisöäänestys avautunut

Mainoskupla-vastamainoskilpailu sai tänä vuonna ennätysmäärän osallistujia, reilut 150 juliste- ja videotyötä. Luonto-Liiton ja Voima-lehden järjestämä kilpailu haastaa kritisoimaan kulutuskulttuuria huumorilla ja mainosmaailman omalla kielellä.

Luonto-Liitto tiedottaa 11.11.2009

Viidettä kertaa käynnissä oleva kilpailu on kerännyt suosiota erityisesti mainosalan ammattilaisten ja opiskelijoiden keskuudessa. Myös nuorempien osallitujien töitä saapui runsain mitoin, usein opettajan välityksellä. Tänä vuonna kritiikin kohteeksi joutuivat erityisesti Big Brother-ohjelma, Mc Donald's ja matkapuhelinoperaattorit, joita käsiteltiin useassa osallistujatyössä.

Mainoskuplan nettiäänestys alkaa tänään keskiviikkona. Yleisö pääsee äänestämään esikarsinnan läpäisseistä 122 työstä suosikkinsa. Äänestyaika jatkuu kaksi viikkoa ja loppuu 24.11. Kilpailu ratkeaa Älä osta mitään -päivän aattona 26.11., jolloin julkistetaan tuomariston valitsemat voittajat ja yleisön suosikit.

Tänä vuonna kilpailun tuomareina toimivat valokuvataiteilija Elina Brotherus, sarjakuvataiteilija Milla Paloniemi, Voima-lehden AD ja valokuvaaja Klaus Welp sekä Luonto-Liiton www-suunnittelija, tutkija Susanna Neiglick.

Vastamainokset ovat oikeista mainoksista ideansa saavia parodioita, jotka ilkkuvat mainosmaailmalle perinteisiä mainonnan keinoja käyttäen. Vastamainokset ottavat kantaa kaupallisen kulttuurin ongelmiin kritisoiden mainosten tuputtamaa maailmankuvaa.

Mainoskupla-kilpailu on osa Älä osta mitään -päivän kampanjaa. Jo perinteeksi muodostuneen kansainvälisen teemapäivän tarkoituksena on haastaa ihmiset punnitsemaan jokapäiväisiä valintojaan viettämällä vuorokausi hankkimatta tavaraa ja käyttämättä rahaa. Suomessa Älä osta mitään -päivää vietetään joulusesongin keskellä perjantaina 27. marraskuuta. Teemapäivään liittyviä tempauksia järjestetään eri puolilla Suomea.

Kilpailun nettisivut: www.mainoskupla.fi
Älä osta mitään-päivä: www.alaosta.fi

Vuoden 2008 voittajatöiden painolaatuisia kuvia on ladattavissa osoitteesta http://www.mainoskupla.fi/pressi.html

Liisa-Maija Aukia, Luonto-Liiton tiedottaja