Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Mainoskupla-kilpailu tarttuu vihreän eri sävyihin

Mainoskupla-kilpailu tarttuu vihreän eri sävyihin

Moni meistä kuvailee arvojaan vihreiksi. Näin tekee myös jokainen yritys – puolueista puhumattakaan. Todellisuus saattaa kuitenkin olla toinen, kun kirkkaanvihreää pintaa raaputtaa. Onko vihreys todellisia tekoja vai peräisin mainostoimiston maalipurkista?

Luonto-Liitto tiedottaa 9.9.2010

Tänä vuonna Luonto-Liiton ja Voima-lehden vastamainoskilpailu Mainoskupla haastaa ”Kirkkaanvihreät arvot” -teemallaan kritisoimaan mainosmaailman viherpesuja ja muita näennäisiä ekotekoja.

Vastamainokset ovat oikeista mainoksista ideansa saavia parodioita, jotka ilkkuvat mainosmaailmalle perinteisiä mainonnan keinoja käyttämällä. Vastamainokset ottavat kantaa kaupallisen kulttuurin ongelmiin eivätkä niele purematta mainosten tarjoilemaa maailmankuvaa.

Kilpailuun voi osallistua teeman mukaisella vastamainoksella. Koululaisille (7.–9. -luokat) on oma vapaa-aiheinen sarjansa. Kilpailutyö voi olla mainosjuliste, -elokuva, -animaatio tai mainosmusiikkia. Parhaille töille on luvassa mainetta, kunniaa ja näkyvyyttä sekä lahjakortteja kulttuuritapahtumiin.

Kilpailuaika päättyy 15.11. Mainoskuplan voittajat julkistetaan Älä osta mitään -päivänä perjantaina 26.11. Akkuna-galleriassa Helsingissä. Akkuna-galleriassa on samalla viikolla esillä myös edellisvuosien parhaita töitä.

Tänä vuonna kuudetta kertaa järjestettävä Mainoskupla-kilpailu on osa Älä osta mitään -päivää. Jo perinteeksi muodostuneen kansainvälisen teemapäivän tarkoituksena on haastaa ihmiset punnitsemaan jokapäiväisiä valintojaan viettämällä vuorokausi hankkimatta tavaraa ja käyttämättä rahaa. Suomessa Älä osta mitään -päivää vietetään joulusesongin keskellä perjantaina 26. marraskuuta.

Osallistumisohjeet: www.alaosta.fi

Vuoden 2009 voittajatöiden painolaatuisia kuvia on ladattavissa osoitteesta
www.mainoskupla.fi

Liisa-Maija Aukia, Luonto-Liiton viestintäpäällikkö