Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Mainoskupla2014 ja romukuusi muistuttavat elektroniikkatuotannon ongelmista

Mainoskupla2014 ja romukuusi muistuttavat elektroniikkatuotannon ongelmista

Eettisen kaupan puolesta ja Luonto-Liitto julkaisivat vastamainoskilpailu Mainoskuplan Älä osta mitään -päivänä 29. marraskuuta. Mainoskupla2014 - Tarinoita tavaroiden takaa kiinnittää huomion ihmisten ja ympäristön hyvinvointiin siellä, missä tavarat tuotetaan ja mihin niitä käytön jälkeen dumpataan.

Luonto-Liitto tiedottaa 9.12.2013

”Erityisen huomion kohteena on tänä vuonna kulutuselektroniikan tuotanto. Sen taakse kätkeytyy tarinoita, joita ei mainoskatalogeissa näe. Niin alkutuotannossa kaivoksilla, elektroniikan kokoonpanoteollisuudessa kuin elektroniikkajätteen kierrätyksessäkin työskennellään globaalin Etelän maissa huomattavan matalilla ansioilla ja usein vaarallisissa työoloissa”, kertoo Eettisen kaupan puolesta ry:n Anna Ylä-Anttila.

Mainoskupla2014 – Tarinoita tavaroiden takaa on vastamainoskilpailu, jossa parodian ja huumorin keinoin kommentoidaan meitä ympäröivää mainosten tulvaa. Samalla kyseenalaistetaan mainosten sanoma ja niiden ylläpitämä kulutuskulttuuri.

Mainoskupla2014-kilpailussa on kaksi sarjaa: koululaissarja alle 18-vuotiaille ja yleinen, kaikille avoin sarja. Kilpailuun voi osallistua video- tai julistetyöllä 15.4.2014 saakka, ja voittajat julkaistaan Helsingin Kaapelitehtaan Kierrätystehdas-tapahtumassa 26.4.2014.

Mainoskuplan uusitut sivut mahdollistavat töiden lähettämisen suoraan sivun kautta. Kilpailutöihin voi tutustua ja niitä voi äänestää jatkoon sivulla osoitteessa www.mainoskupla.fi.

Elektroniikan tuotannon ja kierrätyksen ongelmia kommentoi myös kahdeksi viikoksi Helsingin Asema-aukiolle pystytettävä romukuusi.

Kuusi koristellaan elektroniikkaromulla 11.12.2013 ja se on paikallaan 20.12.2013 saakka. Koristelutapahtuma järjestetään keskiviikkona 11.12. kello 12 ja paikalle voi tuoda omia pienelektroniikkaromuja kuuseen ripustettavaksi.

Lisätietoja:

Anna Ylä-Anttila