Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Maan parhaita vastamainoksia etsitään taas

Maan parhaita vastamainoksia etsitään taas

Luonto-Liitto tiedottaa 19.9.2006

Älä osta mitään –päivän verkosto järjestää toista kertaa vastamainoskilpailun. Mainoskupla-kilpailussa on tänä vuonna oma sarjansa myös ammattilaisille. Tuomareina toimivat Kaj Stenvall, kansalaisaktivisti Elina Mikola, Markkinointi&Mainonta –lehden toimittaja Mikko Metsämäki, vastamainoksia suunnitteleva Jari Tamminen Voima –lehdestä sekä Papper –lehden päätoimittaja Calle Haglund.

Kilpailutyö voi olla mainosjuliste, mainoselokuva, -animaatio tai mainosmusiikkia. Parhaat työt palkitaan lahjakorteilla kulttuuritapahtumiin. Mainoskupla-kilpailuun voi tutustua osoitteessa www.mainoskupla.fi

Viime vuonna haasteeseen vastasi 32 kantaaottavaa työtä. Voittajana palkittiin teologian opiskelija Jussi Kosken joulun ajan kulutusta kritisoiva mainosvideo ”Elämä on ilmaista”. Kilpailutyöt ovat nähtävissä kampanjasivuilla.

Vastamainokset ovat usein oikeista mainoksista ideansa saavia pilamainoksia. Vastamainoksissa käytetään mainosmaailman keinoja mutta kritisoidaan esimerkiksi mainonnan maailmankuvaa, tiettyjä brändejä tai yhtiöitä. Vastamainosten avulla otetaan kantaa kaupallisen kulttuurin ongelmiin mainonnan omia välineitä hyödyntämällä. Suomessa vastamainoksia julkaisee esimerkiksi Voima-lehti.

Kansainvälinen Älä osta mitään –päivä järjestetään tänäkin vuonna joulusesongin keskellä perjantaina 24.11. Päivän tarkoituksena on haastaa ihmiset punnitsemaan jokapäiväisiä valintojaan ja viettämään vuorokausi hankkimatta tavaraa ja käyttämättä rahaa.

Laura Manninen, tiedottaja, Luonto-Liitto, 050 3031840

Hanna Kaisa Hellsten, ympäristöpoliittinen sihteeri, Luonto-Liitto, 09 – 68 444 233, 040 2570174
Jari Tamminen, Voima-lehti, 050 331 4357

www.mainoskupla.fi