Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Maan parhaat vastamainokset valittu

Maan parhaat vastamainokset valittu

Luonto-Liitto tiedottaa 25.11.2005

Suomen ensimmäinen vastamainoskilpailu on ratkennut. Älä osta mitään -päivän verkoston ja Voima-lehden järjestämä Mainoskupla-kilpailu osoitti, että suomalaisilla on halua teroittaa hampaitaan mainosmaailman valtaa vastaan. Voittajat julkistettiin tänään Älä osta mitään -päivän avajaisissa.

Voittajat ovat:

1. sija: Jussi Kosken mainosvideo ”Elämä on ilmaista” (yli 25-vuotiaiden sarja)
2. sija: Tiina Vanhapellon Keino-juliste (alle 25-vuotiaiden sarja)
Kunniamaininta: Pamir Noir -ryhmän ParisLondonRomeNewYork -juliste (yli 25-vuotiaiden sarja).

Kilpailuun osallistui 22 henkilöä tai ryhmää yhteensä 32 työllä.

”Suomen ehkä kovimman mainoskampanjan käyttäminen kilpailussa kutkutti mielen perukoilla sen verran, että se oli pakko toteuttaa. Lisäksi Älä osta mitään -päivä sopi hyvin kauppojen joulusesongin keskelle muistuttamaan, ettei joulussa ole kyse vain kuluttamisesta”, kertoo voitokkaan mainosvideon tehnyt 26-vuotias teologian opiskelija Jussi Koski.

Tuomaristo arvosti töissä erityisesti nokkeluutta ja raikkautta, kuvan ja tekstin tasapainoista hyödyntämistä sekä uusia avauksia.

”Kilpailutöiden taso ja monipuolisuus yllätti minut positiivisesti. Riemastuttavat ja ennakkoluulottomat ilottelut valituilla aiheilla nostivat hymyn huulille ja pakottivat miettimään markkinoiden toimintaa uudelta kantilta. Vakavia asioitakaan ei aina tarvitse tarkastella otsa rypyssä”, sanoo tuomaristoon kuulunut Jari Tamminen Voima-lehdestä.

Tuomareina toimivat Voima-lehden vastamainosammattilainen Jari Tamminen, Markkinointi & Mainonta -lehden toimittaja Mikko Metsämäki, kansanedustaja Anni Sinnemäki sekä Nuorten Luonnon päätoimittaja Päivi Mattila.

Vastamainoksissa käytetään mainosmaailman keinoja mutta kritisoidaan esimerkiksi mainonnan maailmankuvaa, tiettyjä brändejä tai yhtiöitä. Vastamainosten avulla otetaan kantaa kaupallisen kulttuurin ongelmiin – sen omia välineitä hyödyntämällä.

Laura Manninen, Luonto-Liiton tiedottaja, 050 3031840
Jari Tamminen, Voima-lehti, 050 331 4357