Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Luontoleirien suosio kasvussa: Luonto-Liitto ohjaa lapsia kokemukselliseen luontosuhteeseen

Luonto-Liiton lapsille, nuorille ja perheille järjestettyjen luontoleirien suosio on viime vuosina ylittänyt odotukset. Leirien osallistujamäärät ovat kasvaneet, ja palaute on ollut myönteistä. Myös tulevan kesän leirit näyttävät olevan suosittuja.

Luonto-Liitto tiedottaa 22.5.2012

”Perheet tuntuvat aiempaa paremmin tiedostavan luontosuhteen tärkeyden. Vanhemmat haluavat tarjota lapsilleen terveen suhteen ympäristöön. Päättäjien on syytä havahtua kokemuksellisen luontosuhteen yhteiskunnallisiin hyötyihin”, kommentoi Luonto-Liiton pääsihteeri Leo Stranius

Luonnonharrastusmahdollisuudet ja myönteiset luontokokemukset kannustavat lasta toimimaan myöhemmin yhteiskunnassa ympäristön etua ajaen. Luonto-Liiton tavoitteena on opettaa lapset huomaamaan lähiympäristönsä ja tarjota eväitä luontosuhteen kehittämiseksi. Ympäristökasvatusta edistetään kesäleirien lisäksi esimerkiksi kerhoissa ja koulukiertueilla.

”Ymmärrys luonnosta ja omasta elinympäristöstä syntyy myönteisten luontokokemusten kautta – luonnossa oleskelemalla. Luontokokemuksilla on todettu myös olevan hyvinvointia tukevia vaikutuksia: luonnossa liikkuminen auttaa esimerkiksi vähentämään stressiä”, muistuttaa Luonto-Liiton ympäristökasvatuspäällikkö Malva Green

Luonto-Liiton kesäleirit tarjoavat mahdollisuuden tutustua luontoon luovalla ja elämyksellisellä tavalla. Leireillä tutkitaan luonnon ihmeitä, retkeillään, seikkaillaan, telttaillaan ja uidaan. Samalla leirit tukevat lasten luontosuhteen muodostumista. Luontokokemuksia löytyy kuitenkin helposti lähiympäristöstäkin.

”Luonto on lähellä kaupungissakin, kunhan vain osaa havainnoida sen. Valitettavasti moni lapsi on nykyisin tottuneempi tietokoneen käyttäjä kuin ulkoleikkien osaaja. Voidaan kysyä, muodostuuko lapsille tänä päivänä riittävästi elämyksellisiä kokemuksia luonnosta. Toisaalta nykylapset ovat selvästi ympäristötietoisempia kuin aiemmat sukupolvet”, kertoo Luonto-Liiton pääsihteeri Leo Stranius.

Luonto-Liitto on lasten ja nuorten luonnonharrastus- ja ympäristönsuojelujärjestö, joka keskittyy luonnonharrastuksen ja ympäristökasvatuksen edistämiseen sekä ympäristöpoliittiseen vaikuttamistyöhön.

- Pääsihteeri Leo Stranius, puh. 040-754 7371
- Ympäristökasvatuspäällikkö Malva Green, puh. 044-045 8898
- Luonto-Liiton lasten-, nuorten- ja perheleirit 2012: www.luontoliitto.fi/leirit
- Luonto-Liiton kevätseuranta: www.kevatseuranta.fi